Осман Октай: Години наред задкулисието контролира прокуратурата

  • 01 декември 2015 17:14

  • 2337
  • 3
Осман Октай: Години наред задкулисието контролира прокуратурата
©

Прокуратурата направи всичко възможно да няма нищо в делото и в обвинителния акт. Това каза пред БНР Осман Октай по повод оправдателната присъда на Софийския градски съд по делото „Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент“.

Години наред задкулисието контролира прокуратурата, подчерта Октай. Фактът на бързото оттегляне на Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент и уклончивите позиции на прокуратурата за недостатъчна информация, постъпила от европейските служби и структури, ме накара още тогава да прогнозирам, че всичко ще се покрие и ще се потули, каза още Осман Октай.

Самият факт, че толкова много хора се ангажираха с неговите оставки и „излизането“ му от ситуацията, говореше и за заплаха за други хора, заплаха за самия Доган, за негови „коридори“ и комуникации около тези финансови трансфери в т.нар.офшорни фирми и т.н., каза той.

Оправдаването на Бисеров според Осман Октай означава, че той ще продължава да мълчи: И цялата тази информация, нещата, с които е бил ангажиран, покриването на тези неща в услуга на високопоставени политици и държавници няма да излязат наяве. Това е неговата сделка, това е неговата гаранция.

Според Октай, след управлението на Иван Костов задкулисието у нас набира сила чрез различни политически, финансови и съдебни посредници, назначени чрез една политическа формация, командвана от т.нар. сараи и като етнорелигиозна политическа формация ДПС е станало най-сполучливата политическа формация, чрез която задкулисието се изявява. По думите му, не е случайно, че и днес Ахмед Доган като цивилен гражданин е най-охраняваният политик в държавата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2337 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.12.02 | 08:57

2
Тоя откога стана специалист по всичко ???

2015.12.02 | 08:57

3
Един от основателите на ДПС и дълги години дясната ръка на Доган. Мисля че е един от най-компетентните що се отнася за ДПС.
Зомби номер 350002458

2015.12.02 | 08:57

1
Не съм и подозирал

Добави коментар

Водещи новини