110 крадци на ток вече са с присъди

  • 01 декември 2015 14:42

  • 1759
  • 2
110 крадци на ток вече са с присъди
©

Над 110 крадци на ток са били осъдени от началото на 2015 г. в Североизточна България. При повечето от случаите наказанието е било пробация. Съдът е наложил 19 присъди „лишаване от свобода“ с отлагане на изпълнението. Ефективните наказания са две. Това показват данните на електроразпределителното дружество, което обслужва територията на Североизточна България.

Неправомерното присъединяване към електроразпределителната мрежа на "Енерго-ПРО", включително и въздействието върху уредите за търговско измерване, което може да доведе до неотчетено потребление на електрическа енергия, е инкриминирано деяние съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс на Република България, напомнят от дружеството.

Кражбите на ток ощетяват българската енергетика и всички клиенти, които коректно заплащат сметките си за електроенергия. „Незаконните присъединявания към електроразпределителната мрежа носят риск както за нормалното функциониране на съоръженията, така и за самите извършители.

"Енерго-ПРО" напомня още, че ще продължи да води политика на нулева толерантност към подобни престъпни деяния и да оказва пълно съдействие на органите на полицията и прокуратурата при разкриването им“, категоричен е Момчил Андреев, управител на "Енерго-ПРО" Варна, цитиран от "24 часа".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1759 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
илюминат-ренегат

2015.12.07 | 21:56

2
А за манипулацията на електромери и раздуването на сметки,кой ще ви търси сметка?Бог високо и цар далеко а вие безнаказани пладнешки обирджии!!!

2015.12.06 | 11:02

1
110 крадци на ток вече са с присъди. И наказанието е условно, ако не се поправят следващият път ще ги мъмрят.

Добави коментар

Водещи новини