ЕК няма данни държави от ЕС да купуват петрол от ИД

  • 01 декември 2015 14:19

  • 1335
  • 3
ЕК няма данни държави от ЕС да купуват петрол от ИД
© Getty Images/Guliver

Европейската комисия заяви днес, че няма страна от ЕС, която да е съобщила, че фирми под неин контрол купуват петрол от "Ислямска държава" (ИД). Така говорител на комисията отговори на въпрос дали институцията извършва проверка в тази посока по искане на Европейския парламент.

Проверката бе възложена след предоставени данни от представител на ЕС в Ирак.

Досега ЕК не е получила доказателства, че икономически оператори нарушават режима на санкции срещу Ал Кайда, заяви говорител на комисията. Говорителят уточни, че режимът на санкции срещу Ал Кайда обхваща и ИД.

Комисията потвърди днес, че е получила писмо с възражения срещу разширението на газопровода "Северен поток". Говорител на институцията отказа да посочи кои са държавите, подписали писмото, както и техния брой. Ще отговорим, както на всяко друго получено писмо.

Позицията ни за "Северен поток" не се е променила, добави говорителят, цитиран от БТА. ЕК вече заяви, че всички енергийни проекти в ЕС трябва да отговорят на общностното законодателство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1335 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.12.03 | 11:36

3
То официално никоя държава няма да купува от ИД, но отделни фирми... кой както свари, нали няма контрол, защо да не използва...
PRODAJNICI

2015.12.02 | 12:26

2
LICEMERI DOLNI ZATVA SHTE SE RASPADNE SAIOZA OT LAJI I LICEMERIE
илюминат-ренегат

2015.12.02 | 12:26

1
Да, няма данни но от Турция има!

Добави коментар

Водещи новини