На този ден, Роза Паркс променя световната история

  • 01 декември 2015 11:04

  • 4724
  • 2
На този ден, Роза Паркс променя световната история
©

На 1-ви декември, 1955 година, млада жена е била арестувана в Монтгомъри, Алабама, защото отказала да отстъпи своята седалка в автобуса. Точно този акт ще промени изцяло света и ще докаже, че в него трудно може да се намери място за агресия, расизъм и всякакви производни на това вредно човешко действие.

Благодарение на този отказ, Роза Паркс успява да накара всички в Монтгомъри да се опълчат на общественото разделение и да започнат един много сериозен бойкот. Детството на жената определено не било лесно, защото прекарва цялото си учебно време в луди маратони, за да стигне до училище и да се върне обратно.

Жената живеела във фермата на своите баба и дядо, но никога не се возила на автобус, защото той бил само за белите. На 16-годишна възраст започнала да се грижи за болната си баба и се отказала от училището. На 1-ви декември, дамата се качила в автобуса и седнала на място за цветнокожи, защото автобусите разделяли пътниците. Ако бял пътник поискал мястото, то трябвало да бъде освободено веднага.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
4724 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.02 | 13:12

1
И затова сега америка е пълна с маймуни !
хлъц

2015.12.02 | 13:14

2
Не само САЩ ! Целият западен свят-Франция, Великобритания,Германия дори вече и Италия,Портуталия, Испания и т.н. !

Добави коментар

Водещи новини