Астролозите предупреждават: Не вдигайте сватби през 2016-а

  • 01 декември 2015 09:09

  • 9588
  • 0
Астролозите предупреждават: Не вдигайте сватби през 2016-а
©

Следващата 2016 година ще е високосна, т.е. ще има един ден повече. Астролозите припомнят, че тя не е подходяща за сватби и годежи, нито за строеж на къща или местене в нов дом, пише в. "Всеки ден".

В народните поверия се твърди, че всичко, което се прави през такава година, е с кратък срок. Щастливи били само децата, които са родени в такава година - 1972, 1976, 1980, 1984, 1988, 1992 и т. н.

В обществото ни битува поверието, че бракът, сключен през високосна година, ще завърши с развод в рамките на няколко месеца. Тези, които са планирали сватби или годежи догодина, ще трябва да изчакат до 2017-а, твърдят бабите. Те обаче правят уточнението, че ако младоженците не могат да изчакат, трябвало да имат на сватбата си погача, изпечена с брашно от миналата година.

Избягването на сватба през високосна година според църквата е неправилно схващане. Според християнските вярвания всяка година е благословена от Господ, а убеждението, че бракосъчетанието не се прави през високосна година, е суеверие. В много западни страни пък съществува обичай на 29 февруари дамите да могат да предложат брак на своя партньор. Според последното проучване 25% от жените са заявили, че не би ги било срам да коленичат и да поискат ръката на този, когото обичат.

Повечето деца, родени на 29 февруари, страдат от факта, че не могат да празнуват рождения си ден всяка година. Според народните поверия обаче именно те са белязани от съдбата и са дарени с голям късмет в живота. Учените пък твърдят, че вероятността да се родите на тази дата е 1 към 1461 - математически изчислено, означава да имате 0,07% щастие.

Според народните вярвания цялата високосна година не е добра за започване на нови начинания. Астролозите са на мнение, че ако все пак на човек му се наложи да променя посоката си на развитие, е добре да го направи точно на 29 февруари. Именно тогава подписването на нови договори ще бъде белязано от щастливото разположение на Слънцето и Юпитер. Бизнес предложенията ще са добри, но само ако партньорите си стиснат ръцете на точно тази дата.

Последвайте канала на

Novini.bg
9588 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини