Внукът на космонавта Георги Иванов уби жена с джип, подарък от баща му

  • 30 ноември 2015 21:41

  • 7608
  • 22
Внукът на космонавта Георги Иванов уби жена с джип, подарък от баща му
© Булфото

Внукът на космонавта Георги Иванов е тийнейджърът, който причини смъртта на 72-годишна жена в столицата. Крис-Антъни Желев, който все още е ученик, в петък навлезе в насрещното с БМВ Х5 и се удари челно в баничарка "Рено".

При сблъсъка на столичния бул. “Цар Борис III” почина майката на благоевградския строителен предприемач Георги Шимбов.

Крис заедно със свои приятел и приятелка се прибирал с джипа от училище. Тримата карали в посока центъра по бул. “Цар Борис III”. Подлъган от мощността на колата си, 18-годишният младеж навлязъл в насрещното платно с висока скорост. Ударил челно реното, което пътувало към Благоевград, съобщава "24 часа".

Последвал зверски сблъсък, при който 72-годишната Янка Шимбова загинала на място в реното. Шофьорът до нея е със счупен глезен. Реното бе размазано до неузнаваемост. Мощният джип на Желев продължил да се движи по мократа пътна настилка, преди да се забие в оградата, отделяща пешеходната зона на булеварда. Крис имал книжка едва от 2 месеца.

Желев още не е обвинен, няма и мярка за неотклонение. След катастрофата момчето слязло от джипа и изпаднало в паника, разказват очевидци. Когато разбрал, че е убил жена, започнал да скубе косите си. Притесен, повикал приятели, които се отзовали за минути. Според тях шофьорът на реното налетял на бой на внука на Георги Иванов. Хора, присъствали на погребението на Янка Шимбова, обаче са категорични, че Крис наистина е ял бой, но от бащата на момичето, което било с него в джипа. От удара девойката е със счупен нос.

Катаджии също твърдят, че няма как шофьорът на реното да е налитал на бой. Мъжът бил заклещен в колата и се наложило да я режат, за да го извадят. Самият Крис също бил прегледан в “Пирогов”, след което е освободен за домашно лечение. Заради преживения шок младежът не е отишъл на училище в понеделник. Желев е абитуриент в Италианския лицей в столичния кв. “Горна баня”. В гимназията го описват като отличен ученик. През март т. г. Крис е завоювал трето място в конкурс на Младежкия център за поезия. Изпратеният от него стих е написан на италиански език.

Мощното беемве е подарък за 18-ия му рожден ден от баща му Владимир Желев. Крис е доведен внук на Георги Иванов. Майка му е дъщеря на втората съпруга на Иванов. Тя също има предишен брак, от който е дъщеря ѝ Станка. Двамата с Иванов имат едно дете - Иван. Запознати обаче споделят, че именно Крис-Антъни е любимият внук на Георги Иванов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7608 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
Krom

2017.03.07 | 10:24

22
Баси шиб.ния боклук. Горкичкия той, косицата си скубал. В затвора. Това не е игра, в която горкия тийнейджър да впечатлява пич.та на приятеля си. Хора загиват. Няма разлика между неуправляемата Х 5 ца и заредена пушка. Какво, куршум ли да му леем на пикльото. Добро дете бил. Ми дайте да доутрепем и другия пътник в Реното, щото да не се травмира внука на некой си. Гадост. И лека и пръст на жената. Но се съмнявам, че това леке ще плати подобаващо. Знаем къде живеем...
plovdiv

2017.03.07 | 10:24

21
поредния малък надъхан дрислю лигаво гомнарче с скъп подарък от тати за неговото лигаво гомнарче
ха-ха

2017.03.07 | 10:24

20
Има навършени 18 години и може да лежи в затвора.
булгаристан

2017.03.07 | 10:24

19
И защо тоя 18-годишен пикльо кара БМВ x5 - щото е внук на Георги Иванов ли , или щото баща му е малоумен.

2017.03.07 | 09:37

18
Ако келешът не караше БМВ с над 300 коня, а Дачия със 70 едва ли щеше да може да достигне до такава скорост, че да направи другата кола на хармоника... Под 5 години опит зад волана- до 100 коня и да видим дали няма да има положителни резултатите на пътя...
Koчо

2017.03.07 | 09:37

17
Добре де, как можеш да купиш на детето си нещо, с което е по-верояно да се убие отколкото да оживее???? Това е същото да му купиш револвер и да му кажеш да играе всеки ден на руска ролетка. НЕ РАЗБИРАМ!!!
ГРАЖДАНИН

2017.03.07 | 09:36

16
НАЛИ ЩЯХА ДА ОГРАНИЧАВАТ КОЛИТЕ С ГОЛЯМА МОЩНОСТ ЗА ТАКИВА ПИЛОТИ
кака Куна

2017.03.07 | 09:36

15
да бяха му купили самолет на тоя келеш в затвора му е мястото поне 20г да му дойде акъла
от региона

2015.12.28 | 16:28

14
има данни и з а ползване на нагло терористични камери от служители дежурни пред екрани за видеонаблюдение.. Да се провери снимани лис а жертвите на двете коли от камери и кой какви бутони е натискал
Нагло терористични оръжия

2015.12.16 | 22:38

13
освен през винетка убииците ползват и всякакви други холограмни оръжия..Много тежки проблеми на водачите създават талони на автомобили с монтирани черни обемно обсебващи холограми и терористични вложки..Жертвите маркирани за ограбване с е включват за черно зомбиране до километри преди терористичните камери.Въпреки устни предупреждения водачите изпадат в транс и изпълняват зомби програма докато не нарушат правилата пред камерата...Уврежданията са трайни ..

Добави коментар

Водещи новини