Драгомир Стойнев: Бедна България каза „да" за по-големи количества руска газ за богатия европей

  • 30 ноември 2015 14:19

  • 3524
  • 6
Драгомир Стойнев: Бедна България каза „да" за по-големи количества руска газ за богатия европей
© Булфото

Премиерът Борисов подкрепи изграждането на Север поток-2 преди срещата на върха ЕС-Турция. Както се казва - в Рим като римляните, в Брюксел - по брюкселски. Иначе, в София - за „забравянето" на проекта за руска газ през България към Европа, сигурен съм, виновни ще бъдат други.

Отново подкрепяме чужди проекти, а не наши. Бедната България каза на Брюксел, че е „за" икономиките на богатия европейски север да получат още по-големи количества руска газ. Послушната България дори не си позволи да повдигне въпросът за пътя на руската газ към икономиките на европейския юг. Да не говорим за темата за сигурността на газовите доставки за българската икономика и домакинства. Стратегическа, и за съжаление повтаряща се, грешка е в Брюксел винаги да си част от масовката или хора на съгласните.

България е равноправна членка на ЕС и е там на първо място, за да представлява националния интерес. Това, че ЕС се превръща в бюрократична машина, в която се удавиха принципите за солидарност и взаимопомощ, е и заради послушната политика на страните-членки, информира КРОСС.

Винаги, когато на дневен ред е темата за нова газова инфраструктура в рамките на ЕС, българските представители трябва да слагат на масата въпросът за нашия национален интерес и България като естествен енергиен мост между изтока и запада.

Последвайте канала на

3524 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
BOIKOOOOOOOOOO TURSKA PAZAVROOOOOOO

2015.12.08 | 12:31

2
smurt za kurvata boiko fes

2016.07.21 | 11:19

6
Идиотите са мъдро творение на природата, което кара глупаците да се мислят за умни!!!!!! О'Хенри
Бориса

2016.07.21 | 11:19

5
Не разбирам защо трябва Северна Европа да се презастрахова с втори Северен поток ,а тук на Юг толкова държави са ощитени и няма никакъв признак да се докара газ за Бълканите.Нещо не се вързват нещата ,едните ще имат бол ,а другите нищо,егоизмът и пренебрежението май пак е на първи план,за какви се мислят тези ,за тарика ти ли?Я г-н Борисов ,да покани Путин на очна ставка ,да видим какво може да се направи по въпроса иначе ще духат супата тези от Севера.Тарикати ,ние ще се гърчим а те ще щракат с пръсти,не може така,не може.
Трасето е недопустимо

2016.07.21 | 11:18

4
трасето е недопустимо заради тежко увреждания от минала зверски жестока война още неизлекувани..

2016.07.21 | 11:18

3
България е най-социалната ,най-природосъобразената държава в Европа ! Ще се върнем малко назад ,в ледниковия период ,ще живеем в пещерите и ще ловуваме с лък и копия !Матриерхат му е майката !Жените ще палят огън на дърва в пещерите ,ако са останали дърва ,след дървената мафия !Няма да ядем сланина ,няма да пием ракия и няма да се правим на бабаити ! Това е закона на БОКО ! За това изкоренихме лозята ,за това съборихме свинарниците и им видяхме сметката на казаните !Ура ,за ледниковия период !
Трасе опасное

2015.12.08 | 12:30

1
Иначе става въпрос за нагла антируска разработка целяща да ограби жестоко руския народ през ГАЗПРОМ и да лиши най верните съюзници на МОсква МИнск и КИев от доходи за оцеляване..Реч идет о НАГЛАЯ АНТи РУСкая диверсия..Целит полное ограбление через ГАЗПРОМ и оставит МОСКВА Без Самие главние союзники МИНСК И КИЕВ

Добави коментар

Водещи новини