35 души от КЕВР да следят за разходите на енергодружествата, иска ПФ

  • 30 ноември 2015 13:46

  • 994
  • 0
35 души от КЕВР да следят за разходите на енергодружествата, иска ПФ
© Novini.bg

В Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ да се създаде контролен апарат от 35 души, който да проверява задълбочено разходите на енергодружествата - това предлага депутатът от Патриотичния фронт Искрен Веселинов, който е и председател на парламентарната комисия за наблюдение на дейността на КЕВР.

Той обясни, че към момента има петима души.
"Тези хора стигат само да съберат и опишат фактурите, а нямат никаква възможност да влязат и направят задълбочени проверки в самите дружества", каза Веселинов, цитиран от БТА.

За създаването на контролния апарат ще е нужно увеличаване на бюджета на КЕВР с 1,4 млн. лева, което Патриотичният фронт е предложил между първо и второ четене на държавния бюджет за догодина.

"Тези средства са за сметка на собствения бюджет на КЕВР и те не натоварват друго ведомство. Смятаме, че ще бъдат преизпълнени многократно на база на завишения контрол", заяви Веселинов.

Патриотичният фронт настоява да се увеличи бюджетът за култура с 24 млн. лева. Друго предложение е през 2016 г. да не се допуска актуализация на заплатите и възнагражденията на народните представители, на администрацията към Народното събрание и Министерския съвет, на министри, на президент и вицепрезидент.

Последвайте канала на

994 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини