Излиза биографичната книга за американския режисьор Уди Алън

  • 30 ноември 2015 12:57

  • 942
  • 0
Излиза биографичната книга за американския режисьор Уди Алън
© Getty Images/Guliver

Биографичната книга за Уди Алън излиза на книжния пазар у нас от днес и съвпада с 80-годишния юбилей на американския режисьор, съобщиха издателите от "Колибри".

"Уди. Биография" с автор Дейвид Еваниър подробно разглежда основните филми, пиеси и книги на живата легенда на световната кинематография, спира се и на някои факти от личния живот на режисьора. През последните 60 години Уди Алън е режисирал близо 50 филма, като на почти всички е написал и сценариите, и е участвал в около 40.

Удостоен е с три награди "Оскар" за най-добра режисура и една за най-добър сценарий, един "Златен глобус" за най-добър сценарий, 9 награди на BAFTA /Британската академия за филмово и телевизионно изкуство/ - за най-добра режисура /2/, най-добър филм /1/, най-добър сценарий /2/, най-добър оригинален сценарий /4/.

Дейвид Еваниър е уважаван американски журналист и писател, автор на девет романа и биографии. Засягайки темите, които големият режисьор и актьор прокарва в изкуството си - морал, сексуалност, юдаизъм, вечната борба между разума и сърцето, смешното в драмата и тъжното в комедията, Еваниър посвещава тази биография /една от многото и първата през последните десет години/ на забележителния творец.

Последвайте канала на

942 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини