ВМРО - против еврочленството на Турция

  • 30 ноември 2015 12:09

  • 1595
  • 8
ВМРО - против еврочленството на Турция
©

ВМРО е против еврочленството на Турция, са посочва в позиция, разпространена от пресцентъра на партията. "Турция в ЕС - означава Турция да присъедини Европа, а не Европа да присъедини Турция", се казва в текста, като се определя за недопустимо приемането на южната ни съседка в ЕС.

Според ВМРО е рано да се говори за либерализация на визовия режим с Турция. "Влизането на Турция в ЕС е по-опасно и от влизането на бежанци и нелегални мигранти. Мигрантите могат да бъдат спрени, а икономическата и ислямистка експанзия на 80-милионна Турция към ЕС - едва ли.", смятат от партията.

Според председателя й Красимир Каракачанов, цитиран в съобщението, през последните дни е станало ясно, че Анкара на практика подкрепя ислямистите и се опитва да осуети общи действия срещу тях от страна на Запада и Русия.

"Турция е като язовир с мигранти и Ердоган заплашва да отвори шлюза към ЕС", е позицията на лидера на ВМРО. За справяне с мигрантския проблем ВМРО предлага пет стъпки, сред които довършване на оградата по границата; разполагане на повече армейски части в пограничните райони; фактическо затваряне на границата и др.

Тези, които не са български граждани, трябва да бъдат екстрадирани от страната, а тези, които са български граждани, завършили ислямски учебни заведения в държави, изповядващи уахабитски ислям - да не бъдат допускани до извършване на каквато и да било религиозна дейност, настояват воеводите.

Крайно време е Европа да има своя силна позиция, а не да е заложник на американски, руски и каквито и да било чужди интереси. Това означава ясни и непробиваеми външни граници на Европа, а не "горещи точки", сделки, избирателно пропускане на лодки и т.н. Ако Европейският съюз не може да покаже воля, значи от него няма смисъл, се подчертава в позицията на ВМРО.

От формацията предупреждават, че идеята да се наливат милиарди в Турция ще сработи точно колкото е сработила тази за квотите. "Да плащаш на Ердоган е антиевропейско и антихуманно. Това всъщност е рекет! Европа плюе на съвестта си и това скоро ще се обърне срещу нея", се подчертава в позицията на ВМРО.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1595 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.12.04 | 19:36

8
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВМРО ЕДИНСТВЕНАТА ПРО-БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ!

2015.12.02 | 21:11

4
като са против, защо подкрепят правителството на тиквата, което е за еврочленството на турция
Не говори глупости

2015.12.04 | 19:36

7
Какво подкрепят бе? ПФ са единствената реална опозиция. Да не би да искаш ДПС да са част от изпълнителната власт? Гарантирам ти че ако ПФ оттегли подкрепата ДПС веднага ще се намърда при ГЕРБ.
БКП

2015.12.02 | 21:11

5
Точно казано , или ако Турция влезе в ЕС , БГ на мига вън от тоя ЕС- БАРДАК !

2015.12.02 | 21:11

6
ako se sluchi tova da izlezete shte umrete ot glad napravo
Вън евро наркоманите от Труция

2015.12.02 | 21:11

3
Няма място евросъюза в Мала азия... В Мала Азия има съвсем други условия на обитаване.Изискванията към управляващите там са други..не може да пуснете нарочно наркоманизрани и обратни да бастисват и Труция..
на 7 трилиона живи долара щети на Украйна

2015.12.02 | 21:10

2
виждате на братска Украйна/киевска русь /;как без да и дадат едно наркоманско евро помощ какви жестоки щети и нанесоха.че и война разпалиха без да имат никакви малцинствени проблеми/над 90% от населението е Съветско/

2015.12.02 | 21:10

1
Вън България от ЕС. За това трябва да се бори Каракачанецът!

Добави коментар

Водещи новини