Избират нов временен ректор на Стопанската академия в Свищов

  • 30 ноември 2015 09:35

  • 1286
  • 1
Избират нов временен ректор на Стопанската академия в Свищов
©

Днес в Стопанската академия в Свищов се очаква да стане ясно името на втория временен ректор, тъй като мандатът на назначения от образователния министър служебен ректор изтича на 3-ти декември, съобщи БНТ.

За шестте месеца, в които управлява, проф. Иван Върбанов не успя да организира избори за ново ръководство, защото всички страни по случая с провалените избори на висшето училище обжалват в съда и окончателни решения на магистратите все още няма.

Стопанската академия остана без легитимно ръководство малко след 28 май, когато за ректор беше избрана 35-годишната проф. Теодора Димитрова. Тогава група преподаватели оспориха лигитимността на избора в съда. Наложи се министърът на образованието да назначи временен ректор, но проф. Димитрова оспори министерската заповед в съда. Така, след шест месеца съдебните дела все още са висящи и това възпрепятства провеждането на избори.

Последвайте канала на

1286 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
фафо

2015.11.30 | 10:30

1
Величко Адамов и неговата гщвендия с измислена проф. титла, трябва да бъдат линчувани и обесени пред целокупното гражданство на Свищов. Тези уроди мазни съсипват Академията и очернят името на великия БЪЛГАРИН Д.А.Ценов-само заради това са достойни да намажат въжето-уроди!!

Добави коментар

Водещи новини