Джамбазки: Турция изнудва Европа (видео)

  • 30 ноември 2015 08:12

  • 4302
  • 10
Джамбазки: Турция изнудва Европа (видео)
© Булфото

Турция е участник в конфликта в Сирия и то на страната на тероризма. Турция е гангстер, изнудвач на ЕС. Турция трябва да спазва своите задължения. Тя управлява мигрантския поток. Парите, които ЕС ще даде на Турция, ще бъдат взети от държавите членки, това е ненормално, каза евродепутатът Ангел Джамбазки в ефира на Нова ТВ. ЕС отстъпи пред Турция. Европа търси спасение от неоосманистка Турция, това е грешно, категоричен е той.

Много е лесно да даваш мнение в една така среда. Как да се справи Европа, ние не може да действаме сами, нужни са ни съюзници, каза евродепутатът Илияна Йотова. Много рядко има такава среща, която да е с членка извън ЕС, това показва важността на тези преговори, категорична е тя. Светът е изправен пред една жестока хуманитарна криза, Европа трябва да търси преговори, това е единствената възможност за нас, категорична е Йотова.

Безспорно е, че Турция е диктатура и въоръжава Ислямска държава. Европейските лидери са много лицемерни и не правят нищо, за да се промени това, категоричен е Джамбазки.

Бежанците са потенциална опасност за България. Опитът на ЕС да задържи бежанците в Турция и Ливан е много важен. Тези хора трябва да останат там, категоричен е Емил Радев. Важно е да можем да връщаме всички, които не са бежанци от Сирия. Всички бежанци, които вече са в Европа се възползват от социалната система на самата държава, припомни Радев.

Джамбазки прави жив популизъм, какво може да направим, да затворим отношенията си с Турция ли, запита се Йотова. Трябва да следим хората, които влизат в Европа, ние не можем да ги спрем, това е жива тълпа, категорична е тя.

Твърденията на Йотова са неверни, отвърна Джамбазки. Политиката с квотите се провали, това са лицемерни изказвания. Вие не познавате манталитета на тези хора, категоричен е той. Европа трябва да даде ясен знак, че Турция трябва да воюва с Ислямска държава, а не с кюрдите и да нарушава въздушното пространство на Сирия, категоричен е той.

За трети път слушам едни и същи неща, но без конкретни решения. Не може да изчисляваме колко милиона от Арабския свят ще дойдат тук, нека говорим реално, възмути се Йотова. Трябва да се осъществи ясна коалиция от Вашингтон до Москва. Остана нерешен въпросът за съдбата на Башар Асад, това е най-невралгичната точка между Изтока и Запада в момента. Укрепването на външните граници на ЕС е най-същественото нещо, което се чу вчера, категорична е Йотова. На българо-турската граница ще има смесени патрули, да обявим война на Турция ли, за да спрем бежанския поток, запита се тя. Турция има връзки с Ислямска държава, ЕС трябва да е поставил този въпрос пред нея, Турция не желае голяма коалиция и заради това направи тази провокация с руския самолет, каза евродепутатът.

Европейските лидери дадоха ясен знак на Турция, че със свалянето на руския самолет са прекрачили границата и трябва да се търси компромисния вариант, каза евродепутатът емил Радев. ЕС е категоричен, че Турция трябва да се включи в коалицията между ЕС, САЩ и Русия. Европа е най-заинтересована този конфликт да приключи, завърши той.

Има основание да има страх от война, но трябва да сме разумни и да търсим световната коалиция. Сега е време за компромиси, завърши Йотова.

Последвайте канала на

4302 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
O

2016.01.26 | 01:36

9
Ima razlika mejdu turkmeni i islqmska darjava li e kakva e g n politik neobrazovan i omrazen

2016.01.26 | 01:36

10
Разликата е че тюркмените се бият в други радикални групировки.

2016.01.26 | 01:35

8
ВМРО НА ВЛАСТ = ГЕРБ,ДПС,БСП В ЗАТВОРА!
44

2015.12.18 | 09:00

7
Йотова заради вас държавата ни е жалка,20 загубени години които обезкървихте нашата Родина ,направихте я смешна и безлична,неспособна да се защити защото се съюзихте със ДПС ,най големите хитреци и подлеци на коит целта беше да омаломощят държавата защото така по лесно се предава в ръцете на друга,подиграхте се с населението на България,не искам да те виждам никога нито по телевизия ,нито на улицатаЩе ти зашлевя такъв шамар че да го помниш докато мърдаш. МЪРША!

2015.12.03 | 01:33

6
Това не е изнудване а просто са по хитри като Гърците жалко че имаме премиер с тиква на главата вместо мозък!
позицията на Йотова

2015.12.03 | 01:33

5
само показва колко е отдалечена от реалноста и колко е зависима от това да защитава интересите на други държаваи но не и на България
аз

2015.12.01 | 22:54

4
Йотова, майната ти!!!
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ

2015.12.01 | 15:10

3
ЙОТОВА...ТИ СИ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ.БИХ ТЕ УБИЛ С УДОВОЛСТВИЕ АКО МИ ПАДНЕШ ПРЕД ЛИЦЕТО.
Дени

2015.12.01 | 15:08

2
Комунист ли е далече,вижте Оланд какви ги върши,глупост след глупост,това е комунист който живее в облаците а не в реалноста,затова и делата му са никакви.
Аз

2015.12.01 | 15:08

1
Тъпа рижа кучка, срамувам се, че си българка!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини