Всяко второ дете е малтретирано онлайн

  • 30 ноември 2015 06:53

  • 1286
  • 0
Всяко второ дете е малтретирано онлайн
© Gettyimages/Gulliver

Всяко второ дете е малтретирано онлайн. Това показва статистиката на сайта CyberCrime.bg, според който 42% от хлапетата стават жертва на някакъв вид тормоз в интернет, съобщава "Монитор".

Експертите от ГДБОП, които поддържат платформата, стигат още до заключенията, че едно от четири деца пък е било малтретирано повече от един път.

„Дали със знанието, или без знанието на родителите все повече хлапета се сдобиват с профили в социалната мрежа. Много майки и татковци споделят, че децата им са се сдобили с Фейсбук малко след като са хванали буквара за пръв път.

Според наблюденията на възрастните повечето малчугани го използват като платформа за игри или за да получават известия за класни и контролни от своите модерни учители“, обясниха пред „Монитор“ разследващи, които се борят с този вид престъпност.

Дискусията „Трябва ли децата да имат Фейсбук?” обаче няма едноличен отговор. Въпреки безспорните позитиви на мрежата в нея невръстните деца не са в безопасност. Хлапетата могат да станат както жертва на свои връстници, така и на педофили.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1286 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини