Боевски пребивал децата си при всяка тяхна грешка

  • 09 ноември 2011 20:34

  • 8634
  • 9
Боевски пребивал децата си при всяка тяхна грешка
© Интернет

Преди две седмици новината, съобщена от външно министерство, че многодетният баща и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е заловен на летището в Бразилия с девет килограма наркотици, шокира всички, които го познават.

За всички тях спортистът бе примерен баща на три деца, които също като него се трудят часове наред, и то в продължение на години по спортните площадки, а той работи усилено, за да имат финансовата възможност те да спортуват и да могат да пътуват по света на състезания.....

Дъщеря му Сара вече жъне своите успехи на корта у нас и в чужбина, като учи и тренира в тенис академии отвъд океана. Пол пък рита футбол и също е надежден играч. Пред хората семейство Боевски изглеждат наистина перфектно, но зад стените на дома им се крият доста мръсни тайни, които излизат напоследък. Зад маската на усмихнат и чаровен шампион Гълъбин се оказва човек, който налага жесток диктат в дома си.

Синът му - 18 -годишният Пол призна, че от две години не живее в семейното жилище и не разговаря с родителя си. Той наричал татко си „боклук” и „плазмодий”, и се заканил един ден да го „смачка”, стана ясно тези дни. Агресивността, която се наблюдавала в момчето, се дължала на това, че Боевски-старши смилал сина си от бой при всяко негово провинение. За целта таткото използвал подръчни средства, сред които и колана си.

Близки на семейството пък разказват, че от близо година шампионът по вдигане на тежести изобщо не искал да чуе за съществуването на най-голямото си дете. Връх на техните раздори бил фактът, че пълнолетният вече Пол посегнал и към наркотиците.

Последният публичен скандал, който коства политическата кариера на Гълъбин, пак бе по вина на неговия син. Точно това амбициозният татко вече не могъл да преглътне. Тийнейджърът гръмна с газов пистолет в училището си и за малко не се самоуби с него. При едно от натисканията на спусъка заседнал куршум одраскал главата на арогантния хлапак.

Младежът бе изключен от училището си, а баща му бе изгонен от ГЕРБ и напусна мястото си на общински съветник. „Преместиха го служебно в едно училище. Довзе си изпитите, които имаше да довзима. Виждам го, че се чувства доста неудобно пред нас от случилото се и го разбирам. Всеки прави някакви грешки в определена част от живота си и аз съм щастлив, че всичко завърши без някакви сериозни последствия. Освен това смятам, че той вече си е взел поуките от случилото се.

Сега двамата със сестра му са много грижливи към малкото, което е най-новият член на нашето семейство”, призна с половин уста след инцидента олимпийският шампион. Пол тренирал футбол в „Славия”, но покрай скандалите с баща си намразил спорта. Най-големите амбиции на Гълъбин обаче безспорно са насочени към неговата дъщеря, която тренира тенис на корт.

15-годишната Сара Боевска е една от надеждите на българския спорт в бъдеще, категорични са специалистите. Щангистът инвестирал стотици хиляди долара в подготовката й през годините, като тя тренира последните две години в академията на популярната тенисистка от близкото минало Крис Евърт във Флорида, САЩ.

Гълъбин присъства на всяка нейна тренировка у нас, явно обсебен от възможността за бързите пари, които могат да спечелят най-добрите в този спорт. Тенисисти, присъствали на състезания на младото момиче, твърдят, че дори там Боевски не се притеснявал да вдига скандали и панаири.

Според свидетели той дори посягал и то нееднократно на младото момиче, ако го разочарова. Това била причината Сара Боевска да играе тенис със страх от евентуалните последици при загуба, коментират нейни противнички на корта. “Дъщеря ми Сара тренира тенис на корт и се развива доста добре в този спорт. Имаме първите успехи, но успехите на тази възраст са относително нещо. Аз съм много щастлив от това, че тя има желание да тренира и е много упорита. Най-вероятно като поотрасне малкото, живот и здраве, и то ще спортува”.

Потърпевша от деспотския характер на съпруга си е и съпругата му Красимира, на която той не разрешавал да работи. Затова до ден днешен тя няма нито един ден трудов стаж. На нея той отредил „женската работа” – пране, готвене, чистене.... Макар да са родители на две големи деца – Сара и Пол, както и тригодишната Мойра, щангистът и съпругата му Красимира се оженили официално едва преди пет години. „Когато се запознахме, аз бях на 18 г., а тя една година по-малка от мен – на 17 г. Ние нямахме проблем с нейните родители, пък и тя ставаше на 18 г. след няколко месеца, тъй че не беше това драма. Плюс това ние тогава не се женихме, „взехме се” официално наскоро.

Дванадесет години живеехме заедно, без да сме подписали. В един момент обаче подписът ми потрябва заради едни документи за Щатите да пътуваме и затова подписахме. Живеехме си без брак и това не беше проблем изобщо за никого от нас”. Двамата се срещнали в родния град на Гълъбин – Кнежа в една дискотека. Той вече учил в София в „Олимпийски надежди”.

„Бях участвал на някакви световни първенства за юноши, но тогава никой не беше чувал за тях. Вече когато станах към 21 г., започнах да участвам на големи състезания. Така че заедно сме извървели по-голямата част от пътя....Говоря за успехи, за щастие, загуби, въобще всичко”, признава заловеният с девет килограма наркотик. Двамата решили да имат трето дете още през 2007 г., защото в един момент установили, че двете им деца Сара и Пол са поотраснали и лека полека всеки от тях поел пътя си. „

По едно време се оказа, че дъщеря ни Сара беше в Щатите, синът ни пък беше някъде по Франция с футболния отбор и ние изведнъж останахме сами. И аз казах на жена ми, че децата пораснаха, а ние твърде рано се оженихме, да вземем да си родим още едно дете”, разказва още бизнесменът, който държи в столицата две от най-луксозните фитнесзали. Името на най-малкото дете в семейството дошло от интернет.

Двамата разглеждали имена на деца, които съпругата му открила в мрежата, докато се ровила и харесали Майра. Така спазили традицията в семейството и трите им деца да са с привнесени имена. „Всъщност името Майра ни хареса. Жена ми обича да се рови за интересни имена и така бе и с баткото и каката – Пол и Сара. Първите букви на големите са на баба им и дядо им. По принцип не сме гледали на някого да са кръстени”. За радост на многолюдната фамилия малката Майра била много кротко дете и не ги притеснявала по никакъв начин.

„Много кротко бебе беше. Будеше ни през нощта само първите 30-40 дни заради коликите, но за малко. Сменял съм памперси, но не мога да кажа, че съм най-примерният баща в това отношение. От време на време мога да я изкъпя нещо така, но не съм родителят, който огрява навсякъде.

По принцип ми харесва да я нося, но тия чисто женските работи, жената да си ги върши”, бе мнението на олимпийския шампион по вдигане на тежести. Гълъбин Боевски доскоро разказваше, че децата му са спортисти и че е твърде амбициозен относно бъдещите им кариери. След ареста му обаче кариерите им в спорта са поставени под въпрос....

Втори тенис баща хванат с дрога Гълъбин Боевски е вторият баща на тенисистка, който е хванат с наркотици и то в рамките на половин година. Само преди няколко месеца бе арестуван Светослав Младенов, родител на спортистката Десислава Младенова. Светльо Бръмбара бе заловен да пласира кокаин и по този начин да финансира тенис кариерата на дъщеря си.

Той работил само с проверени клиенти, на които давал специален код за достъп до входа, иначе те не можели да влизат. Постоянните му клиенти били между 30 и 40. Всеки месец той успявал да пласира между половин и един килограм и така на всеки 30 дни той печелил минимум 50 000 лева.

Бизнесът си той въртял от дома си в столичния квартал “Слатина” и от специално наета квартира в Редута. Според полицаи 60-годишният наркодилър бил част от чуждестранен канал и затова дозите му били с много висока чистота. След като спря „търговията” на таткото ,се оказа, че кариерата на Деси Младенова е в застой, защото тя няма средства да пътува по състезания.

 

Последвайте канала на

8634 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
kura

2011.12.16 | 18:26

9
Мда охолен живот,коли, пари ,мацки...абе муле я ходи сега в Бразилия да те ебат ,значи ние балъците да блъскаме и мизеруваме,цяла бг се занимава с това муле.
Христов

2011.11.11 | 23:59

8
10.11.2011 | 23:42 В отговор на #1 Браво!!! Така трябва да разсъждава всеки родител!! Бой бой счупени ребра и извадени очи !! Още от бебета децата трябва да се смилат от бой и не само с ръце ,но и с колани,чукове за паржоли ,бухалки и боксове Да тъпако и като станат големи и ти клекнеш тогава??? нямаш отговор нали,капут смотан

2011.11.11 | 00:10

7
Panairjiya
nqkoi si

2011.11.10 | 23:55

6
към Татяна Георгиева ,ама шматко,ти ли ще му казваш на Боевски как да си възпитава децата.я си гледай твоите и не се слагай навсякаде.можеш да се подложиш на шефа си,ако искаш,ако не си го и направила вече

2011.11.10 | 23:52

5
Ще ги пребива ами, нали трябва да станат хора. Гълъбине, измъквай се от затвора, че да им дръпнеш един пердах на тия малките дяволи :)))
batman

2011.11.10 | 23:52

4
Браво!!! Така трябва да разсъждава всеки родител!! Бой бой счупени ребра и извадени очи !! Още от бебета децата трябва да се смилат от бой и не само с ръце ,но и с колани,чукове за паржоли ,бухалки и боксове
parus

2011.11.10 | 23:52

3
Цитат:"Тийнейджърът гръмна с газов пистолет в училището си и за малко не се самоуби с него. При едно от натисканията на спусъка заседнал куршум одраскал главата на арогантния хлапак." Аз ли съм малоумен,или този който е написал статията?
Жоро

2011.11.10 | 23:52

2
Е от тези 2 "луксозни спортни зали" малко ли е изкарвал, ами е започнал и като муле да работи?

2011.11.10 | 23:43

1
Освен за пистолета дали е газов или боен от статията не става ясно името на най малкото дете Майра ли е или Мойра. Щото разлика има. Но за авторката на статията явно няма. Що не вземе да си отлее един 9мм с газовия пищов в челото та да има шанс да умре глупостта. Или поне една значителна част от нея.

Добави коментар

Водещи новини