Дилма Русеф отмени две посещения в чужбина заради липса на пари

  • 28 ноември 2015 09:15

  • 1617
  • 3
Дилма Русеф отмени две посещения в чужбина заради липса на пари
© Getty Images/Guliver

Бразилският президент Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на отмени посещенията си в Япония и Виетнам, които трябваше да започнат идния вторник, за да спести пари и след като реши да замрази бюджетни средства в размер на 10 милиона реала (2,6 милиарда долара), предаде Ройтерс.

Правителството бе принудено да замрази разходите си, след като парламентът не прие тази седмица законодателство, което би позволило да се променят плановете за разходите на правителството за тази година. По закон правителството е длъжно да ограничава разходите, за да изпълни предвидените финансови показатели.

"Това не е финансов, а бюджетен проблем", каза президентският говорител пред репортери. От декември кабинетът вече не може да прави разходи, освен най-необходимите за функционирането на държавата, каза той за Ройтерс. Още не е ясно кои области ще засегне решението за замразяване на разходите.

Бразилия е изправена пред най-тежката рецесия от десетилетия. Русеф се бори да стабилизира държавните сметки след години на големи разходи, които подкопаха доверието на инвеститорите в някога процъфтяващата бразилска икономика.

Президентът е под натиск да спази закона за бюджета и след като Сметната палата постанови, че през 2014 г. Русеф е подправила отчета за държавните финанси. Политическите й опоненти настояват тя да бъде наказана за това с импийчмънт.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1617 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
redaktora

2015.12.10 | 14:19

3
10 mln real - 2.6 miliarda dolara redaktora ri chetesh li kato pishesh ??????
Браво

2015.11.28 | 16:01

2
Браво..Управниците трябва да си седят у дома..Всяка страна има перфектни условия д а ги подържа живи и здрави.. Иначе разни поени с наркотици и с множество импланти вкл ПИАР негодници ги мотат ту на Ге по двадесет ту на Г по Осем без един..

2015.11.28 | 11:25

1
the POWER of BRICS!!! AHAHAHAHA

Добави коментар

Водещи новини