Как се приготвя пуйка на Международната космическа станция (видео)

  • 28 ноември 2015 08:17

  • 1512
  • 1
Как се приготвя пуйка на Международната космическа станция (видео)
©

По случай Деня на благодарността, който американците отбелязаха, астронавти от НАСА показаха как приготвят пуйка на борда на Международната космическа станция (МКС), предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Видеозапис с подробно описание на процеса на приготвяне бе качен на сайта на космическото ведомство.

За празничната трапеза бе приготвена пуйка с макарони, сос и грах. Както е видно от видеозаписа, всяка порция от това блюдо се съхранява в неголяма херметична опаковка в дехидратиран и замразен вид. За да може блюдото да стане годно за консумация, се използва специална инсталация. С нейна помощ, посредством клапан, пакетът с блюдото се напълва с гореща вода.

След 10-15 минути яденето е готово за консумация. Остава само пакетът да бъде разрязан с ножица. Както съобщиха от НАСА, празничното меню в четвъртък включваше също пушена пуйка, панирани картофи, царевичен хляб с подправки.

По данни на американското космическо ведомство, в празничното угощение взел участие целият екипаж на орбиталния комплекс. Астронавтите от НАСА освен това се обърнали към сънародниците си с приветствени думи по случай Деня на благодарността.

"Искаме да Ви пожелаем щастлив Ден на благодарността. Много сме благодарни, че имаме възможност да бъдем на МКС, да живеем и да работим в тази невероятна орбитална лаборатория. Тя е символ на онова, което може да се постигне, когато велики държави работят заедно в дух на разбирателство и сътрудничество и извършват изследвания за благото на всички земляни", заяви във видеообръщение Чел Линдгрен.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1512 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.30 | 03:59

1
Въпроса е грешен би трябвало да звучи: Как се убива един живот с цел чревоугодничество?

Добави коментар

Водещи новини