Въоръжен уби трима в клиника за семейно планиране (обновена+видео)

  • 28 ноември 2015 07:59

  • 2026
  • 0
Въоръжен уби трима в клиника за семейно планиране (обновена+видео)
©

Мъж, въоръжен с автомат Калашников, нахлу и откри безразборна стрелба в център за семейно планиране в града Колорадо Спрингс. В резултат на стрелбата са убити трима души, включително и полицай.

По последна информация, в болницата са приети девет души, пострадали по време на стрелбата. Сред тях има и четирима стражи на реда.

Местните медии съобщиха името на загиналия полицай. Нападателят е арестуван. След дълга престрелка, продължила няколко часа, и преговори той е излязъл на улицата и се е предал на полицията.

Той е действал сам, смята полицията, предаде БТА. Няма официална информация за самоличността му, макар че според местни медии нападателят е Робърт Луис Диър, бял, на 57 години, съобщи Ройтерс.

Полицията отказва да коментира мотивите му, но според представител на клиниката за семейно планиране, в която се разигра драмата, подобно насилие е възможно заради враждебното отношение към абортите в САЩ. Срещу клиниката в Колорадо Спринг неведнъж е имало протести на активисти на организации, които са против прекъсването на бременността.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2026 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини