Жълт код за интензивни валежи в три области на страната

  • 28 ноември 2015 07:00

  • 1431
  • 0
Жълт код за интензивни валежи в три области на страната
© Getty Images/Guliver

Жълт код е обявен за днес в три области на Южна България заради интензивни валежи.

Кодът е в сила за областите Сливенска, Ямболска и Хасковска. В тези области до обяд ще има значителни валежи със сумарни количества 15-20 л/кв.м, на места и до 30-35.

За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина ще бъде умерен. Валежите от запад на изток постепенно ще спират. Ще започне и разкъсване на облачността. Максималните температури ще са от 3-4 градуса - в северозападните, до 12-13 градуса - в югоизточните райони, информира БТА, цитирайки НИМХ - БАН.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са от 12 до 15 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса, а вълнението на морето ще бъде около 3 бала.
Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява предимно сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 5 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

В неделя ще е ветровито и сравнително студено. Ще духа умерен, в Северна България - и временно до силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, над по-голямата част от страната - по-често значителна. Само на отделни места в Родопската област ще превали. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, а максималните - между 4 и 9 градуса.

В понеделник ще остане ветровито, но вече с малко по-слаб вятър. Облачността ще е променлива, без валежи. Сутрешните температури ще са ниски, в повечето райони - между минус 5 и 0 градуса, а дневните ще се повишат с 2-3 градуса


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1431 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини