ДАЗД поиска уроци по жп безопасност заради опасни селфита

  • 27 ноември 2015 21:30

  • 1620
  • 0
ДАЗД поиска уроци по жп безопасност заради опасни селфита
©

Спешни мерки за обезопасяване на районите около жп гарите и ограничаване на достъпа до опасни съоръжения, поиска Държавната агенция за закрила на детето, пише в. Стандарт.

Председателят на агенцията Ева Жечева е написала предупредителни писма до министъра на транспорта и до ръководството на Агенция "Железопътна администрация" и ДП "Железопътна инфраструктура", както и до кмета на София. Поводът е нелепата смърт на 15-годишно дете в края на август, поразено от волтова дъга на гара "Разпределителна" в Подуяне. Жечева се обръща и към министъра на образованието с молба в училищата да бъдат проведени открити уроци по жп безопасност. Журналистически репортажи наскоро показаха, че районът все още не е обезопасен. Няма и предупредителни знаци, които да указват за опасността от инциденти.

"През последните години, провокирана и от компютърни игри и анимации, сред тийнейджърите набира популярност "опасна игра" - селфита и снимки на железопътни гари, видеоклипове, направени между релсите. Целта на децата - да покажат колко са смели и да съберат най-много харесвания в социалните мрежи", пише в писмото шефката на ДАЗД.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1620 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини