Хампарцумян: Има тенденция за малък спад на лошите кредити

  • 27 ноември 2015 18:04

  • 1625
  • 0
Хампарцумян: Има тенденция за малък спад на лошите кредити
© Булфото (архив)

В един момент има такъв ефект: Хората преценяват, че няма нужда си държат парите в буркани и да правят туршия от тях, а преценяват, че могат да си купят нов телевизор, да си обновят апартамента, да си направят една хубава екскурзия. КТБ беше един от факторите, които поддържаха нивата на лихвите високи. В момента тенденцията е лихви близки до нулата.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ банкерът Левон Хампарцумян, който коментира темата за ниските лихви по депозитите. В момента има тенденция за малък спад на лошите кредити. Като цяло кредитите за бизнеса поевтиняват. Същото важи и за кредите за обикновените хора. Икономиката на България расте бавно. Докато целта на българската икономика е да усвоява европейски средства, ще бъдем осъдени на усвояване. Има доста странни европейски проекти, каза още Хампарцумян.

Не трябва да се слага каруцата пред магарето. Банките само стимулират и подкрепят успеха. Те не могат да бъдат стимулатор и локомотив на успеха. Банките могат да подпомогнат един добър бизнес, който има нужда от допълнителни средства, а не да създадат такъв, разкри банкерът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1625 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини