ЕС рискува да рухне като Римската империя, предупреди холандският премиер

  • 27 ноември 2015 16:30

  • 3124
  • 5
ЕС рискува да рухне като Римската империя, предупреди холандският премиер
© Getty Images/Guliver

Европа рискува да рухне подобно на Римската империя заради кризата с мигрантите, заяви холандският премиер Марк Рюте, чиято страна от януари 2016 г. поема ротационното председателство на ЕС, предаде Франс прес. Между страните в ЕС има много разногласия за начините за справяне с наплива на стотици хиляди сирийци, иракчани, еритрейци и други мигранти, напуснали страните си, за да дойдат в Европа.

"Първият етап е да се уверим, че границите са добре контролирани. Римската империя ни го показа и всички ние го знаем - големите империи рухват, ако границите им не са добре защитени, каза Рюте, цитиран от британския в. "Файненшъл таймс".

Холандският премиер говори пред малка група журналисти, поканени от Брюксел предвид предстоящото холандско председателство на ЕС в първата половина на 2016 г. Холандското правителство обяви миграционната криза за приоритет по време на председателството си.

"Трябва да спрем този приток на мигранти, пристигащи в Европа, не можем да продължаваме със сегашните равнища", заяви Рюте, цитиран от електронния всекидневник "ИЮ Обзървър".

Последвайте канала на

3124 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
гост

2016.12.10 | 22:15

5
Престанете да ухажвате представителите на тази долна извратена религия.
гошо

2016.12.10 | 22:13

3
Само дето това звучи странно от устата на хомосексуални наркомани от Холандия.
летящият холандец

2016.12.10 | 22:14

4
Да се наричаш сам "Гошо" също е странно, а само да те светна, че в България има в пъти повече nедали и проститутки отколкото тук в Холандия (те и затова много са българки на фенерите). А относно наркотиците- хората отдавна са разбрали, че имат много истински проблеми, вместо да се занимават с лов на вещици.
Валерия

2016.12.10 | 22:13

2
Няма да рухне,ще рухнат само мераците на Турция и ИД. САЩ са предатели,а Русия и Европа да се съюзят .Америка е умряла за нас,тя никога не е страдала от тъпите фесове и затова неможе да прецени ситуацията.Няма време, да се съюзят и да пометат чалмите един парцал да не остане в Еврапа. Те просто прекалиха,от добрия живот и от свободата която им се даде,неможаха да преценят колко др. народи са искали да бъдат на тяхно място и затова се излигавиха.Щом са неблагодарни да се измитат и да заживяват в 19 век.Тъпанари.

2016.12.10 | 22:11

1
EVROPA E TOTALNO MANIPULIRANA PORADI KOETO SE IZPRAZVA OT SUDURJANIE--MNOGO -MNOGO JALKO

Добави коментар

Водещи новини