Местан: ДПС няма никакви амбиции за изпълнителната власт в 43-то НС (видео)

  • 27 ноември 2015 14:42

  • 2195
  • 8
Местан: ДПС няма никакви амбиции за изпълнителната власт в 43-то НС (видео)
© Булфото (архив)

Днес се проведе заседание на Националния съвет на ДПС, предаде репортер на Novini.bg.

На него са били приети графици за провеждане на общински и областни конференции. Към края на месец април или началото на май ще се проведе национална конференция на партията, обявиха от партията. На днешния съвет ДПС са направили и оценка на представянето на партията на местния вот. "Резултатите покриват нашите очаквания. Свидетели сме на постоянни коментари за представянето на ДПС на местните избори. Искам категорично да заявя, че партията няма амбиции за изпълнителната власт в рамките на 43-то Народно събрание. Да, имаме амбиции към изпълнителната власт, но не при тази конфигурация в парламента. При управлението на кабинета Борисов 2, ние и всички български граждани, чуваме думата стабилност. Зад тази мантра обаче, всички се питаме какво се крие? Това е управление на говорене за реформи, а не управление на правене на реформи. Кабинетът няма да може да се крие още дълго време зад мантрата за стабилност, защото се вижда, че в доста сфери не се случват никакви реформи. Растящите разходи за нереформираните сфери ще доведат до финансовата нестабилност на държавата", разкри Местан

Лидерът на ДПС коментира и горещата тема за сваления руски самолет, както и бежанската вълна. "Ние призоваваме за бърза деескалация на напрежението между Русия и Турция. Пронатовска позиция не означава антируска. Трябва незабавен диалог и нормализиране на отношенията между двете държави. Не искам да коментирам темите обсъждани на КСНС, защото те са с гриф строго секретно. ДПС ясно е изразило своята позиция за бежанската криза. Европейският съюз трябва да се разшири към Западните Балкани. Това ще е от помощ за справянето с бежанската вълна. Ние сме доволни, че останалите политически сили се съгласиха с това наше становище", заяви той.

Местан говори за предстоящата конституционна реформа и скандалите в съдебната система. "ДПС има ясна позиция за реформите в Конституцията. Ние ще ги подкрепим, но не ме разпитвайте за прокуроската колегия. Що се отнася до последния скандал в системата, на мен ми предоставиха на хартиен носител разговорите между Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и Румяна Ченалова. В тях се споменават имената на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и още доста. Говори се и за един Делян, но не знам дали за Делян Пеевски или Делян Дуковски. Връщаме се към един ченгаджийски номера и акции. Тези записи се появиха в много удобен момент и се разпространиха от добре познати медии, които продължиха да манипулират мнението, като публикуваха фалшиво твърдение на ЕК, че иска смяна на главния прокурор. Крайният прицел на тази добре организирана акция е фигурата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Тази манипулация няма за цел отстраняването му, а поставянето му в определена зависимост. Мисля, че и сами може да се сетите кои хора имат интерес. Аз лично виждам фигури от недалечното минало, които и в момента имат говорители в българския парламент", намекна Местан.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2195 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Гост

2015.11.29 | 11:18

8
Само като прочета Местан или Доган яд ме хваща как са ги допуснали в парламента изобщо. Как може турци да се бъркат в управлението на държавата. Ако Ботев и Левски видят какво са допуснали поколенията след тях , ще се отрекат от нас, срам, срам, срам, срам.
незаинтересован

2015.11.29 | 11:18

7
Мръсен читак!Ще ти свърши времето и на теб.

2015.11.29 | 11:18

6
Като станем малцинство, тогава.

2015.11.29 | 11:18

5
Никой не те пита ,пък и не ви искаме
Снежи

2015.11.29 | 11:18

4
Не само в рамките на 43 НС изобщо не се вясвайте повече. Амбиции,20г.дърпахте държавата на долу и за амбиции говори.

2015.11.29 | 11:18

3
Да ядеш на моя нерез големите макари Местан ли си разпран ли си какъв си !!!! Свински пишки и за жена ти и майка ти !!!
смърт за дпс

2015.11.29 | 11:18

2
УМРИ БОКЛУК! ШИБАН ЕНИЧАР ДА УМРЕШ ТИ И ЦЯЛОТО ТИ СЕМЕЙСТВО

2015.11.29 | 11:18

1
само където глсуват заедно с ГЕРБ(НДСВ) ,РБ(СДС),ПФ старите познйници от прехода само където си сменяват имената и логото

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини