Аварийно запълват дупката, образувала се при свлачището в "Рудничар"

  • 27 ноември 2015 14:41

  • 1389
  • 1
Аварийно запълват дупката, образувала се при свлачището в "Рудничар"
© Булфото

Община Перник още днес започва аварийно запълване на дупката, образувала се при пропадането на земна маса в кв. "Рудничар".

Решението е взето след работна среща с експерти, на която присъствал и представител на Министерство на енергетиката, съобщиха от общинския пресцентър.

За целта ще се използва и глинеста почва, която в най-голяма степен ще хомогенизира земните пластове. Експерти от "Геозащита" правят оценка на щетите на домовете на засегнатите семейства и чак тогава ще се прецени дали могат да се завърнат. Ако има и най-малък риск за живота им, ще се търси друг вариант, обясни кметът на Перник Вяра Церовска.

На срещата е обсъдено експертното становище на представители от Минно-геоложкия институт, според които трябва да се запълнят обрушените пространства и така да се стабилизира изцяло земната основа в тези зони. Проблемът не е от днес и за пълното му разрешаване ще са необходими доста средства, коментира още общинският пресцентър.

Преди два дни в двор на ул. "Пета" в кв. "Рудничар" зейна двуметрова яма вследствие на дългогодишния незаконен добив на въглища под имота. В района е обявено извънредно положение.

Последвайте канала на

1389 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
NARODEEEE SPISH LI ????????????

2015.11.27 | 15:00

1
XAXAAAAAA DUPKITE NA PAZAVRATA TURSKA BOIKO FES

Добави коментар

Водещи новини