Всеки ден се докладва какво е положението с регистрационните номера на колите

  • 27 ноември 2015 13:27

  • 1485
  • 4
Всеки ден се докладва какво е положението с регистрационните номера на колите
© Булфото

След заседанието на Министерски съвет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. коментира пред журналисти  проблемът с регистрационните номера на автомобилите, предаде репортер на novini.bg.

"Изчакваме да минат обжалванията, които в голямата си част се определят като неоснователни. Опитваме се със средствата, с които разполагаме на регионално равнище, да осигурим необходимия брой регистрационни табели. Възложила съм всеки ден да ми се докладва за всяка област какво е положението, какви са мерките, за да не допуснем в края на годината да има напрежение", каза Бъчварова.

Тя поясни, че ако се случи да има техническа невъзможност за изпълнение, е задължила пресслужбите да информират гражданите предварително и да се определи точният ден, в който ще може да се възстанови регистрацията.

По отношение на това как ще функционира централизираният модел за един гражданин, Бъчварова уточни, че ще има възможност документите да се подават онлайн. "Много бързо ще бъдат създавани и централизирани, ще се получават с доставка в съответните регионални центрове. Този проект ще стартира след 14 месеца. Трябва да изградим самия център", допълни тя. "Тази система ще предостави и една друга възможност - ще има регистри на упълномощяванията. Ще се регистрират упълномощяванията през електронната идентичност, което ще направи много по-сигурни самите граждани", посочи още тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1485 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.11.27 | 17:27

4
OSVOBODETE SE OT SUVETNICITE SI INATCHE ZALYAZVATE
Бай Цървул

2015.11.27 | 16:44

3
Регистрациите трябва да се правят от общините. Щом общината сибира данъци за колите , трябва и да ги регистрира. Полицията не е нужно да прави регистации. Като си купи човек кола трябва просто да отиде шри съответния служител в общината, да си плати някаква такса, да си получи един плик в който има бележка с номера на колата и да отиде при определен майстор, който "печата " табели да му направи номера- чисто и просто, без обществени поръки (т.е. корупция)
Иван

2015.11.27 | 16:11

2
Тия хора живеят в някой друг свят само вижте как са уредени всички тези неща в Испания Няма опашки няма липси на номера всичко се прави за улеснение на хората за разлика от БГ Но всеки си мълчи и търси приятели да им дават по някой лев за услугата

2015.11.27 | 15:05

1
dolna tupa kurwa

Добави коментар

Водещи новини