Бежанският поток към България нараснал двойно през годината

  • 27 ноември 2015 13:24

  • 1607
  • 4
Бежанският поток към България нараснал двойно през годината
©

Един от най-сериозните въпроси е придвижването на хиляди бежанци. Този проблем касае пряко националната ни сигурност. За съжаление, тенденцията е този натиск да се усилва. Това каза по време на парламентарния контрол депутатът от Патриотичния фронт Атанас Стоянов.

България е потенциална спирка по пътя на мигрантите към Европа, добави той. Славов се обърна с въпрос към вицепремиера и министър на вътрешните работи какви мерки се предприемат за ограничаване на този бежански поток, на какъв етап е изграждането на оградата на българо-турската граница и в какви срокове се предвижда да бъде завършена.

Бъчварова каза, че тази година имаме увеличаване с 2,5 пъти на бежанския поток. За сравнение в Европейския съюз през лятото увеличението беше четири пъти, сега е шест пъти. В последните седмици имаме на практика спиране на този поток, което обаче не ни успокоява. Продължава прилагането на мерки за ограничаването му – засилване на полицейското присъствие на българо-турската граница. Остава логистичната подкрепа на Българската армия. По границата с Турция има 11 стационарни поста за техническо наблюдение, две системи за видеонаблюдение, пет локални центъра за видеонаблюдение и един регионален, заяви Бъчварова.

Тя поясни, че изграждането на оградата по границата с Турция върви по план. Изграждат се отводнителни канали. Там, където вече имаме изградено съоръжение, това вече дава резултат и улеснява нашата работа, посочи вътрешният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1607 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гост

2015.12.09 | 16:44

4
Унгария за няколко седмици вдигнаха огради на две граници, наще колко стана повече от година още не са я завършили...... бавноооо но сигурно, паричките да се въртят.
Саси

2015.12.09 | 16:44

3
Държавата ни не е в безопасност с управлението на тази женица, която не разбира от вътрешна политика и охрана.

2015.12.09 | 16:44

2
За бежанците по1200 лв ,за пенсионер -160 лв !Що ли не побегнеме и ние пенсионерите !Белким в чуждите държави ни дават тези пари ! Правителството се "грижи " да не преядеме !

2015.12.01 | 08:44

1
dolna tupa kurwa

Добави коментар

Водещи новини