Ченалова: Определено има намеса в съдебната система

  • 27 ноември 2015 12:19

  • 1870
  • 0
Ченалова: Определено има намеса в съдебната система
© Булфото

Уволнената съдия Румяна Ченалова беше разпитана днес в ДАНС. Пред журналисти тя каза, че е била привикана заради делото, по което беше задържана, въпреки че вече е заявила, че няма да дава обяснения по него.

Ченалова посочи, че междувременно днес й е била връчена призовка за следващия петък, за да бъде разпитана по друго дело, с което към момента не е запозната.

"При всяко явяване в ДАНС получавам призовка за друго дело, поне да ми ги връчат наведнъж и да приключваме", заяви бившият магистрат.

Ченалова посочи, че е разговаряла с Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в в много разговори и не знае кои от тях са записани. Тя добави, че Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на се познава с бившия председател на Софийския градски съд и е публична тайна, че има сериозни властови позиции и се познава и с главния прокурор и с премиера.

По думите й от това, което се чува в записите става ясно, че определено има намеса в съдебната система. Ченалова заяви, че не знае как ще се реши този проблем, защото от изявленията на президента е станало ясно, че той няма правомощия да формира независима комисия. Тя отбеляза, че тази година беше създадено звеното антикорупция по силата на споразумение между ръководителя на ДАНС, министъра на вътрешните работи и главния прокурор.

"Тоест с договор институции от различни власти създават едно звено, за което няма законова възможност и аз питам дали действията на това звено, които не се основават на закона, а на някакъв договор имат правни последици и какви са те?", каза Ченалова. "Ако следваме тази логика би трябвало и сега някой да създаде независима комисия. Въпросът е дали някой го иска", добави тя.

Румяна Ченалова заяви, че се опасява, че този скандал ще потъне и в един момент тя ще бъде виновна, че е казала факти, които не е удобно да се изнасят в публичното пространство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1870 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини