Калфин: Намаляване на работно време - само, ако не повлияе на доходите

  • 27 ноември 2015 12:13

  • 2246
  • 1
Калфин: Намаляване на работно време - само, ако не повлияе на доходите
©

България спазва редица международни договорености, които определят продължителността на работното време. Сега то е 8-часа, за някои е намалено - 6 или 7 часа, заради това, че има специфики в работата. Намаляването на тавана на максималното работно време може да се обсъди, само ако имаме гаранция, че от това няма да повлияе на размера на доходите. Това каза министърът на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска от парламентарната трибуна в отговор на въпрос на народния представител от ПФ Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на.

Той попита министърът трябва ли да се предприемат промени в областта на работното време и дали това ще оптимизира работата и качеството на труда в България.

Социалният министър припомни, че с промените в трудовото законодателство е станало възможно да се работи при гъвкаво работно време. "Всички майки се ползват от платен годишен отпуск за отглеждане на дете до 3 г. След като се завърнат на работа, те могат да договарят с работодателите други условия на труд. Освен това има възможност и за надомна работа, допусната от Кодекса на труда. Самият аз го правя", призна министърът и даде пример с договори, които му се налага да разглежда.

Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на посочи, че има хора, на които им се плаща, за да не ходят на работа, защото объркват нещата. Според него работата трябва да води до добър краен резултат.

Министърът уточни, че работодателят може да сключи договор с работникът за конкретен положен труд. При достатъчно добро използване на законовите уредби, би могъл да бъде улеснен трудовият процес. Той изказа учудването си от факта, че много работодатели не познавали закона и се учудвали от някои от възможностите в него.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2246 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.27 | 14:28

1
pedal dano nqkoi te grumne

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини