Жълт код за сняг за София и Перник

  • 27 ноември 2015 11:47

  • 7731
  • 0
Жълт код за сняг за София и Перник
© Булфото

Жълт код е обявен в 11 области на Западна и Южна България заради интензивни валежи от дъжд и сняг, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, предаде Дарик.

Жълтият код за снеговалежи е в сила за областите Пернишка, София-град и София-област. Обилни валежи от дъжд се очакват в 8 области - Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска, Старозагорска, Кърджалийска и Хасковска. В тези области ще има значителни валежи, като сумарното количество за денонощието ще бъде около 20-30 л/кв.м. За останалата част от страната е обявен зелен код.

От юг на север ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат цялата страна, уточниха от НИМХ. На места в южните райони валежите ще бъдат значителни по количество. В Северозападна България и Предбалкана ще превалява и сняг. На места във високите котловинни полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг, привечер за кратко валежът ще е от сняг. Ще духа слаб североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат от около нулата в северозападните до 6°-7° в югоизточните райони. Максималните температури ще са между 2° и 7°, а в югоизточните райони до 8° - 10°. Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, а над 1800 - 2000 метра и в Западна Стара планина - сняг.

Ще духа умерен югоизточен, а по-високите части и силен южен вятър. По Черноморието ще бъде облачно. От юг ще започнат валежи от дъжд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7731 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини