"Атака": Западът подценява наследниците на Цар Калоян

  • 27 ноември 2015 11:38

  • 1598
  • 7
"Атака": Западът подценява наследниците на Цар Калоян
©

На този ден преди 96 г. е извършено едно престъпление срещу България, против справедливостта и човечеството. Великите държави принуждават държавата ни да подпише Ньойския договор, който е диктат на победителите над победения. Това каза депутатът от "Атака" Илиян Тодоров в декларация от партията в НС.

Наказание на „великите демокрации“ срещу българския народ. Договор, според който нови стотици хиляди наши братя остават под робство.

От "Атака" припомниха, че милиони българи и хиляди квадратни километра българска земя са откъснати от пределите на България. "Както сега, така и тогава, никой не се интересува нито от справедливостта, нито от нормалните човешките права за българина. За западните демокрации българинът не е човек, той е победен. Хиляди протести, декларации и доказателства за неправдата са отправени към екзекуторите. Всичко е напразно. Западът, опиянен от победата си, самодоволно потрива ръце", заяви още Тодоров.

"Наказателната акция, наречена Ньойски мирен договор, подписана в парижкото предградие Ньой, символизира отмъщението на Франция и Запада за загиналия в България нашественик граф дьо Ньой. 714 години преди това, разбойникът дьо Ньой, заедно с други негови съучастници от четвъртия кръстоносен поход идват в България, за да я покорят. Но подценяват българския дух и военна мощ. Заради наглостта си те са наказани и разбити от цар Калоян".

"Днес техните наследници отново се опитват да ни покорят. Вместо мечове, използват медии, вместо копия, използват фирми, вместо щитове, използват родни продажни политици. Те вече не са „кръстоносен поход“. Те вече са „Европейски съюз“. Но целта не се променя. Целта им 1205-та, 1919-та, и 2015-та е една и съща – ограбване, унищожение, колонизация. Но те отново подценяват наследниците на Цар Калоян.

В края на Първата световна война, българската държава е от страната на загубилите най-големия дотогава световен конфликт. Тя, както и останалите съюзници от Централните сили, е принудена да сключи договор, който предначертава бъдещето на Европа, договор, който поставя жестоки клаузи върху победените страни и години по-късно дава отражението си върху целия свят.


Последвайте канала на

Мая Йорданова
1598 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ

2015.11.27 | 18:19

7
АМЕРИКА НИ НАПАДА СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА РАСИЯ,СЪРБИЯ НИ НАПАДА СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА РАСИЯ,А ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ ГИ СМАЗВА--СЪЩИЯ ТОЗИ БЪЛГАРСКИ РОДОЛЮБЕЦ КОЙТО РАСИЙСКОТО ПОСОЛСТВО НИ ЗАБРАНЯВА ДА ПОЧИТАМЕ
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ

2015.11.27 | 18:19

6
Парижкият договор предвижда репарации, които в много отношения са по-тежки от наложените от Ньойския договор в края на Първата световна война. България се задължава да изплати 70 милиона долара репарации, от които 45 милиона долара на Гърция и 25 милиона долара на Югославия. Изплащането трябва да стане в стоки по цени от 1938 г., завишени само с 10-15%, което увеличава реалната стойност на задължението до 119 милиона долара. Тази сума е многократно по-ниска от репарациите, определени с Ньойския договор, но е почти два пъти по-голяма от реално изплатените по него суми. В допълнение към това репарациите трябва да бъдат изплатени само за 8 години, което прави годишните вноски над 8 пъти по-високи от плащаните по Ньойския договор.ТОВА СЕ СЛУЧВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА АНТИ БЪЛГАРСКА РАСИЯ,БЛАГОДАРИМ ТИ РАСИЯ
ААА

2015.11.27 | 15:50

5
Каквото и да кажат атакистите, е гласът на Москва!
И у нас има тежко увреждани градове

2015.11.27 | 15:50

3
както с е вижда от снимки в Париж терористи ползващи подкупни престъпници на власт са внедрили остро терористична техника за видео терор..Огледайте как са увредени очите на униформените//

2015.11.27 | 15:50

4
?!?!?!?!?!?!? Не от тези хапчета - другите ще помогнат...

2015.11.27 | 15:50

2
Рубли, рубли дайте - аз и цар в Карлуково ще стана - само още рубли дайте!
д а не влизат в залата докато не я обезопасят

2015.11.27 | 13:12

1
както виждате на снимката срещу депутатите работят тежко вредни блокиращи ум и разум екрани ..

Добави коментар

Водещи новини