Меморандум за разбирателство между България и Китай подписа Митов

  • 26 ноември 2015 18:21

  • 1296
  • 0
Меморандум за разбирателство между България и Китай подписа Митов
© Министерски съвет

Меморандум за разбирателство между България и Китай беше подписан от външния министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, и колегата му Ван И в присъствието на министър-председстеля Бойко Борисов и президента на Китайската народна република Си Дзинпин в Пекин.

Това съобщиха от пресслужбата на МС.

България подкрепя инициативата за изграждане на нов път на коприната „Един пояс, един път” в неговите две проекции – Икономическия пояс на пътя на коприната и Морския път на коприната на 21-ви век.

Целта на меморандума е съвместно да се развиват икономически проекти по пътя на коприната. Стратегическото географско положение на страната ни на границата между Европа и Азия й позволява да играе важна роля в изграждането на нови евразийски транспортни коридори.

Меморандумът ще помогне да се развиват различни политики в областта на търговията, земеделието, инвестициите, контактите между хората, връзките между местните власти.

България е готова да търси съвместно възможностите за синергия между „Един пояс, един път”, Инициативата 16+1 и новата платформа за свързаност ЕС-Китай.

Последвайте канала на

1296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини