Намериха бял прах в Голямата джамия в центъра на Брюксел

  • 26 ноември 2015 17:14

  • 2486
  • 1
Намериха бял прах в Голямата джамия в центъра на Брюксел
© Getty Images/Guliver

Екипи от пожарникари и специалисти по обеззаразяване са посетили Голямата джамия в белгийската столица Брюксел, която се намира в близост до седалището на Европейската комисия, след като е бил намерен подозрителен прах, за който от противопожарната служба подчертаха, че имало опасения, че е антракс, съобщава „Ройтерс".

Журналисти на агенцията са видели десетина аварийни автомобила, включително полицейски, извън Ислямския и културен център в Белгия, голяма институция, създадена от Саудитска Арабия, включващ Голямата джамия, разположена на 200 метра от сградата на Европейската комисия.

Говорителка на противопожарната служба е заявила, че са получили обаждане от джамията от човек, който заявил, че смята, че са намерили антракс на прах, което довело до изпращането на специализираните екипи. От службите не са разкрили за какво вещество става въпрос.

Белгийски медии твърдят, че са открити пликове с бял прах.

След нападенията в Париж на 13 ноември, извършени от френски и белгийски терористи от „Ислямска държава", се появиха съобщения за заплахи срещу джамии, използвани от половин милион мюсюлмани в Белгия, като някои от тях са дошли от непозната групировка, наричаща себе си „Християнска държава".

Последвайте канала на

2486 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Петър

2015.12.01 | 13:18

1
Тези кенефи на позора трябва да се разрушават.

Добави коментар

Водещи новини