Компания разработва "технологични татуировки" за биохакери (видео)

  • 26 ноември 2015 16:08

  • 3170
  • 1
Компания разработва "технологични татуировки" за биохакери (видео)
©

Компанията Chaotic Moon разработва т.нар. от нея технологични татуировки за биохакери, съобщава онлайн изданието Motherboard. Tech Tats целят създаването на по-лесен начин за временно имплантиране на сензори в кожата, които да следят различни здравни показатели на даден човек, но и да изглеждат по-добре, пише dnevnik.bg.

Използва се микроконтролер, който да управлява сензорите и да съхранява информацията. Самите татуировки всъщност са електропроводими и позволяват връзката между контролера и сензорите. За почитателите на по-авангардната визия може дори да се имплантират и светодиоди.

А за тези, които искат да използват технологията за по-сериозни неща, технологичните татуировки позволяват следене на здравните показатели по време на тренировка, лечение на заболяване или след операция. Микроконтролерът може да предава данните и до мобилно приложение, което се прави посредством Bluetooth Low Energy.

Сред другите потенциални приложения на Tech Tats е използването им за оторизиране на плащания. Те ще заменят ПИН кодовете.

В случай че идеята за татуиране на сензори не ви допада, компанията предвижда да направи и версия, която да се лепи върху кожата. И двата варианта няма да струват скъпо и са създадени с идеята да направят биохакерството по-достъпно.

Последвайте канала на

Novini.bg
3170 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.29 | 16:29

1
По голяма тъпня от това не бях виждал. Разглобил джобния калкулатор и лепнал гъвкавата платка на ръката :-)) Боже пази света от такива "технократи" малоумници.

Добави коментар

Водещи новини