Пиже остава под „домашен арест“

  • 26 ноември 2015 15:36

  • 1446
  • 2
Пиже остава под „домашен арест“
© Булфото

Побойникът от циганската на Самоков Трайчо Василев-Пиже остава под „домашен арест“, съобщиха от пресцентъра на СГС.

Припомняме, Василев бе кандидат за общински съветник. Той и доведеният му син Владимир Андонов обаче нападнаха телевизионен екип, който се опитваше да направи репортаж за местните избори. След инцидента ЦИК свали имунитета на Пиже, а от ДПС, които го бяха издигнали, снеха доверието си от него.

На 19.11. 2015 г. 5-и състав на Софийски градски съд разгледа молба за изменение на мярката на Трайчо Василев от „Задържане под стража“ в по-лека. В молбата адвокатите на обвиняемия са посочили, че той има безупречно процесуално поведение, но при престоя в следствения арест у него са се проявили „стрес и депресивни състояния, които изразяват влошаване на неговия психически статус“.

В съдебна зала прокуратурата е изразила становище молбата да не бъде уважавана, тъй като за деянието, за което е привлечен Трайчо Василев, се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ и доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност същият за извърши престъпление.

След като изслуша становищата на страните и се запозна с материалите по делото, съдът прецени изтеклия период от време, през което е било задържано лицето, тежестта и вида на повдигнатото обвинение, възрастта и семейното му положение, както и това, че е с постоянен адрес и установена самоличност.

Воден от горното съдът определи мярката на Трайчо Василев да бъде изменена в „Домашен арест“. Прокуратурата не е протестирала определението и то е влязло в сила на 24.11.2015 г.

Последвайте канала на

1446 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Веселин Василев

2015.11.29 | 18:03

2
Побойникът от циганската на Самоков - я някой литератор да ми го "преведе"

2015.11.28 | 00:41

1
Чичо Пижеееееееееееееееее

Добави коментар

Водещи новини