Новият кмет на Добрич иска подробна ревизия в общината

  • 26 ноември 2015 14:31

  • 1516
  • 0
Новият кмет на Добрич иска подробна ревизия в общината
© Община Добрич

Новият кметски екип на Добрич ще поиска от Сметната палата и Държавната финансова инспекция ревизия в Общината, съобщи БНР.

Ревизията и одитът ще започнат от бюджета на Общината за 2015 година, уточни кметът Йордан Йорданов: "Една от точките е гласуван общински дълг в рамките на около 18 милиона. От приетия бюджет не става ясно каква е нуждата от приемане на такъв общински дълг. Другото е размерът на лихвите, които трябва да се платят от 2012 до 2017 година, които са в порядъка на 3,5 милиона, също няма пояснение по какъв начин, защо се налага такава лихва да се плаща, откъде произлиза".

Освен бюджета ревизията ще обхване оперативните програми и договорите, които са сключени, договори за обществени поръчки. За пълната ревизия и одит Общината преговаря и с лицензирани фирми: "Ние искаме един външен обективен поглед върху това какво се е случвало през последните години".

Йордан Йорданов уточни, че ревизията ще започне от последните четири години, за да знае новият кметски екип на какво стъпва. В последствие ще се реши дали ще се проверява целият мандат на бившия кмет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1516 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини