Баба си "купи" токови трансформатори за 500 лв.

  • 26 ноември 2015 12:23

  • 1652
  • 2
Баба си "купи" токови трансформатори за 500 лв.
© novini.bg

Възрастна русенка стана жертва на телефонна измама по схема за купуване на токови трансформатори. Това съобщиха от полицията в Русе.

По обяд вчера на домашния телефон на жената се обадил мъж, когото тя припознала за свой роднина от друг град. Той поискал от нея да плати в известен магазин за техника поне 4000 лева, което представлявало половината от стойността на четири токови трансформатора, които бил поръчал преди седмица.

Мнимият роднина й дал телефонен номер на "управителя на магазина" и я помолил да му се обади, за да се разберат. Жената позвънила и след като провела няколко дълги разговора с мъж, се договорили да нагласи в плик сумата от 500 лева, с които разполагала в момента, и да ги предаде на точно определен служител от магазина, чието име било посочено. Последният щял да ги вземе лично от нея.

Малко по-късно русенката слязла с парите пред блока, като по заръка на "управителя" оставила телефона "отворен". Долу жената предала парите на непознат мъж, който първоначално се представил с друго име, но когато тя го заразпитвала, той се поправил и казал името, посочено от "управителя".

След това тя се прибрала в дома си, съобщила на изчакващия на телефона, че всичко е уредено, но когато попитала защо мъжът се представил първоначално с друго име, от отговора, който получила, вече се усъмнила. Свързала се по телефона със своя роднина в другия град и разбрала, че е станала жертва на измама.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1652 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
На

2015.11.26 | 20:21

1
Още ли има хора който се лъжат като малки деца ?
Веселин Василев

2015.11.28 | 20:12

2
И още ще има,защото знаят на кого да се обаждат.Защо не опитат с мен.

Добави коментар

Водещи новини