Риболовци не пипат цената на рибата за Никулден

  • 26 ноември 2015 12:18

  • 1804
  • 1
Риболовци не пипат цената на рибата за Никулден
© Булфото

Шаранът няма да се продава по-скъпо тази година за Никулден. Това твърдят рибовъди в Пиринския край. На рибарника край Благоевград цената на рибата на дребно ще е 5,50 лева за килограм, а на едро ще е 4,50 лева за килограм, информира Стандарт.

„Принудени сме да не пипаме цената. Защото потреблението е свито. Пазарът определя цената. Макар през лятото заради горещините да имаше голяма смъртност сред рибата. Но хората нямат пари. Доста търговци на жива риба в София фалираха през последните години. Затова целта ни е да продаваме евтино, за да реализираме продукцията си на пазара", заяви Лидия Никжолова, която стопанисва благоевградския рибарник заедно със съпруга си. Те ще се опитат да пласират цялата риба, тъй като остане ли им шаран, то той ще загуби близо 20% от теглото си през зимата.

Толстолобът за Никулден също няма да е по-скъп. На едро ще е по-евтин в сравнение с 2013 година и на същата цена като миналата година. Той ще струва само 2,50 лева за килограм. На дребно ще е с лев повече - 3,50 лева за килограм. Бял амур на едро ще е 4 лева за килограм, а на дребно – 5 лева за килограм.

От рибарника до тигана обаче шаранът ще поскъпне с поне 2 лева. В магазините ще върви от 6 до 8 лева за килограм за празника.
 

Последвайте канала на

1804 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Боев

2015.12.01 | 21:38

1
Винаги търговците гледат по празниците колкото може повече да оскубят Българския копувач.

Добави коментар

Водещи новини