Пловдив остана без бомбоубежища

  • 26 ноември 2015 09:38

  • 3611
  • 0
Пловдив остана без бомбоубежища
©

Бомбоубежищата в Пловдив са изоставени. Бункери има на Бунарджика, на Джендем тепе, на Сахат тепе, в Стария град, до моста на Герджика в Кършияка, но не се поддържат. Това съобщава в. „Марица”, като се позовава на бивш служител в "Гражданска защита".

„Имаме много добре конструирани тунели под хълмовете. Преди години в тях се направи и специална аспирация, за да могат хората да прекарат дълго време вътре, ако се налага. През годините обаче ги правихме на кръчми и гъбарници. Сега всичко е запуснато, отчайваща гледка. При една война, наводнение или друго бедствие хората наистина няма къде да се скрият”, коментира специалистът.

Той обясни, че противогазите се държат на отчет и всяка година трябва да се талкират. А процедурата е следната: изтупва се хубаво старият талк и се масажират с нов. Така се удължава животът им и се съхраняват в кашони. Това обаче не се прави.

Друг пловдивчанин твърди, че е ходил в някои от бомбоубежищата, но всичко било разрушено. „На Сахат тепе са обрасли храсти и са заринати с боклуци. Има бункери, където вратите са разбити и вътре е невероятна мизерия”, казва той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини