Путин и Оланд обсъждат днес в Кремъл координирането на борбата срещу ИД

  • 26 ноември 2015 07:06

  • 3734
  • 2
Путин и Оланд обсъждат днес в Кремъл координирането на борбата срещу ИД
© Getty Images/Guliver

Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 ще се срещне днес в Кремъл с френския си колега Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, за да обсъдят въпроси на противодействието на терористичната заплаха и координирането на борбата срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", както и други теми на международния дневен ред, съобщи кремълската пресслужба, цитирана от ТАСС.

На разговора ще бъдат обменени и мнения по целия комплекс на двустранните отношения, се добавя в съобщението.

Лидерите на Русия и Франция се договориха за тази среща на 17 ноември малко след атентатите в Париж. В телефонен разговор Путин и Оланд се разбраха в светлината на атентатите и свалянето на руския авиолайнер в Египет да бъдат установени по-тесни контакти и координация на действията между военните министерства и специалните служби на двете страни в хода на операциите срещу терористичните структури, извършвани от Франция и Русия в Сирия.

Още същия ден Путин нареди на руските военни да установят пряк контакт с френските си колеги и да работят с тях "като със съюзници", а също да разработят план за съвместна борба с терористите на територията на Сирия, отбелязва ТАСС.

Оланд, който признава необходимостта от международна коалиция в борбата с тероризма, вече разговаря по тази тема с лидерите на Великобритания, Германия, САЩ и Германия.

Френският президент заяви вчера, че на срещата си с Путин в Москва ще каже, че Франция може да работи с Русия, ако тя съсредоточи военните си действия срещу ИДИЛ. Москва е обвинявана от Запада, че насочва въздушните си удари срещу представители на умерената сирийска опозиция, за да помогне на режима на Башар Асад.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3734 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.11.30 | 15:47

2
Оланд ,хем го сърби дупето ,хем го боли ! Френски педераст !И тоя е същия като Ердоган !Каква е тая мода ,все педерасти за държавни ръководители !Както и нашия президент !
smurt za HATO

2015.11.30 | 15:47

1
vrux na licemerieto no idvat si neshtata leka po leka pochvat da se molqt na rusnacite sled 1 mesec i turcite shte zapochnat da se molqt tva e modata pederasite sa na moda zatva idil vze vrux

Добави коментар

Водещи новини