Днес отново ще е дъждовно, на места ще вали и сняг

  • 26 ноември 2015 06:28

  • 1329
  • 0
Днес отново ще е дъждовно, на места ще вали и сняг
© Булфото

Днес отново ще е дъждовно, но валежите от югозапад ще започнат да спират, най-късно вечерта - в Североизточна България. Над южните райони ще има временни разкъсвания на облачността, но привечер на места там отново ще превали. Ще духа умерен, в Източна България - и временно силен, източен вятър, който постепенно ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са в широки граници: от 3-4 градуса в северозападните, до 16-17 градуса - в югоизточните райони, предаде БТА, цитирайки НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, по-значителни ще са количествата по северното крайбрежие. Временни разкъсвания на облачността ще има над южните райони. Вятърът преди и около обяд ще бъде умерен и силен от изток-североизток, в следобедните часове ще отслабне. Максимална температура на въздуха - от 13 до 16 градуса, тази на морската вода е 13-14 градуса, вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще е облачно, по билата - мъгливо. Преваляванията от юг на север ще са в процес на спиране. На височина над 2000 метра, а в Западна Стара планина - и в ниските планински райони, валежите ще са от сняг. Вятърът ще е предимно от запад-югозапад - умерен, по върховете - и силен. Вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 4 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

В петък вятърът отново ще се ориентира от североизток и ще се усили, а температурите ще се понижат още. Валежите ще се активизират. Ще превалява дъжд, но в планинските райони в Западна България, над 600-700 м, с понижението на температурите дъждът ще премине в сняг.

В събота вятърът ще стане северозападен. Валежите ще отслабнат и от запад на изток постепенно ще спират. Ще започне и разкъсване на облачността. В Западна България ще е студено, минималните температури на места ще са около и под нулата, а дневните - едва 4-6 градуса, докато в Източна все още ще достигат 12-14 градуса.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини