Бедността е храна за тероризма, обяви папа Франциск в Кения

  • 25 ноември 2015 21:38

  • 1480
  • 2
Бедността е храна за тероризма, обяви папа Франциск в Кения
© gettyimages

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март каза в кенийската столица Найроби днес, в началото на шестдневната си обиколка в Африка, че бедността и чувството за безпомощност са храна за тероризма, предаде БТА, цитирайки АФП.

"Опитът показва, че насилието, конфликтът и тероризмът се хранят от страх, недоверие и от отчаяние, които са резултат от бедност и чувство за безпомощност", заяви папата пред политическия елит на Кения. Папата призова кенийските лидери да насърчават отговорни модели за икономическо развитие, тъй като проблемите с околната среда заплашват света.

"Има очевидна връзка между опазването на природата и изграждането на справедлив и честен социален ред", заяви Франциск след среща с кенийския президент Ухуру Кениата. "Радвам се, че отивам да посетя кенийците, угандийците и братята от Централноафриканската република", е казал папата пред журналисти в самолета според италианската агенция АНСА.

На борда на летателната машина на път за Найроби Франциск се ръкувал персонално с всички 74 журналисти и им пожелал успешно пътуване, посочи ДПА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1480 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.11.26 | 01:12

2
По-глупаво нещо не бях чувал

2015.11.26 | 01:01

1
Обикновено, материално богатите са бедни духом, а бедните духом са склонни към тероризъм.

Добави коментар

Водещи новини