Сигнал за бомба в НХК в Бургас

  • 25 ноември 2015 16:09

  • 1845
  • 0
Сигнал за бомба в НХК в Бургас
©

Сградата на Дома на НХК в Бургас е отцепен заради сигнал за бомба, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Бургас.

От 14.00 часа днес временно е преустановен достъпът до сградата във връзка с постъпил сигнал за вероятност от поставяне на взривно устройство. Констатирано е, че съобщението е подадено в 13.23 часа на дежурния телефон към УКОРС - Бургас от мъжки глас, който от 10.19 часа до конкретния час осъществил девет поредни обаждания с различни искания, последното свързано с отмяна на планирано детско мероприятие, предвидено да стартира от 15.30 часа в залата на Дом на НХК.

С цел гарантиране спокойствието и сигурността на работещите в сградата, както и на посетителите, районът около ДНХК е отцепен от служители на Първо Районно управление – Бургас и УКОРС – Бургас. Извършена е щателна проверка за наличие на съмнителни вещи или предмети, но такива не са открити.

Управителят на сградата е подписал протокол за поемане на отговорност, като по този начин зданието няма да бъде затворено за срок от едно денонощие, което да наложи отмяна освен на днешните събития и преместване на заседанието на Общински съвет – Бургас, планирано за утре.

Последвайте канала на

1845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини