Маргарита Попова ще бъде на официално посещение във Виетнам и в Лаос

  • 25 ноември 2015 14:43

  • 1449
  • 3
Маргарита Попова ще бъде на официално посещение във Виетнам и в Лаос
© Булфото

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде на официално посещение във Виетнам и в Лаос от 26 до 30 ноември. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Визитата във Виетнам е в контекста на отбелязването на 65 години от установяването на дипломатически отношения между двете държави.

В рамките на посещението вицепрезидентът Попова ще има срещи с вицепрезидента на Виетнам Нгуен Тхи Зоан, с председателя на Националното събрание Нгуен Шин Хунг и с министър-председателя Нгуен Тан Зунг. Утре в българското посолство в Ханой Маргарита Попова ще се срещне с представители на виетнамски организации за приятелство с България.

Тя ще бъде гост на детската градина "Виетнам-България" и ще участва в откриването на изложба на български детски рисунки "Символите на българската идентичност". На 27 ноември вицепрезидентът Попова ще бъде посрещната с официална церемония в Ханой от вицепрезидента на Виетнам Нгуен Тхи Зоан, след което ще се проведат пленарни разговори между двете делегации.

В Дипломатическата академия в Ханой Маргарита Попова ще изнесе лекция на тема "Виетнамско-българските отношения: перспективи за развитие".

Предвидени са разговори на българския вицепрезидент с председателя на Националното събрание и с премиера на Виетнам, както и с ръководството на Банката за инвестиции и развитие на Виетнам.

На 28 ноември Маргарита Попова ще бъде в град Хай Фонг, където ще се срещне с представители на Дружеството за приятелство "Виетнам-България" и на местните власти, а на 29 ноември вицепрезидентът ще посети Храма на литературата в Ханой.

На 30 ноември вицепрезидентът Попова ще бъде на посещение в Лаос, където ще разговаря с вицепрезидента на страната Бунян Ворачит.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1449 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кънчев

2016.01.06 | 22:35

3
Ах,колко се радвам! Време беше да си почине!

2016.01.06 | 22:35

2
TAQ KURVA DA GO DUXA
РЕАЛИСТ

2016.01.06 | 22:35

1
Тази грозна комунистка с фасон на бригадирка от ТКЗС как ще представи България. Най добре е всъщност да си остане там.

Добави коментар

Водещи новини