''Кралят беглец'' броди из книжарниците!

  • 25 ноември 2015 09:47

  • 868
  • 0
''Кралят беглец'' броди из книжарниците!
©

Изпълненото с интриги, опасности и съспенс продължение на „Фалшивият принц” на Дженифър Нилсен – „Кралят беглец” (ИК „Сиела”), е вече по книжарниците.

Книгата е сред финалистите за детско издание в Goodreads, както и в списъка за любими книги на читателите в Амазон за 2013 г.

След излизането на романа „Фалшивият принц”– получил одобрението не само на сериозната критика, но и на многобройните читатели по света – дойде ред и на втората книга от трилогията „Пътят към трона” на Дженифър Нилсен: „Кралят беглец” е вече тук, а „отговорен” за превода му на български език е Камен Велчев, превел и „Фалшивият принц”.

„Кралят беглец” отново ни среща с вече добре познатия „фалшив” принц Джейрън (наследник на трона на Картия), който е изправен пред тежката задача да стабилизира държавата за особено кратко време. Едва броени дни след коронацията, улисаният в държани дела млад крал бива нападнат от маскирани убийци, които проникват в двореца и са на косъм да се поздравят с успешно покушение над владетеля на Картия. Постепенно чужди армии се мобилизират по границите на държавата, а слуховете за гражданска война се разпространяват светкавично… Макар всичко да изглежда на пръв поглед обречено, Джейрън е убеден, че ако се откаже от името си и се впусне в лудешка гонитба с тези, които са се опитали да го убият, ще спаси кралството си. Без да е наясно колко далеч ще се наложи да избяга, нито дали ще успее да се върне жив, любимият ни герой е напълно сигурен, че неговата саможертва в името на Картия си струва.

Изцяло в духа на „Фалшивият принц” историята и в „Кралят беглец” се разказва от първо лице. Вълнуващото продължение е не по-малко изпълнено с адски напрегнато действие, коварство и интриги, както и със спиращи дъха опасности.

Сценаристът на „Игра на тронове” Брайън Когмън пише сценарий за филм по „Фалшивият принц” и „Кралят беглец”.

Дженифър Нилсен – родом от Юта (САЩ) и майка на три деца – е сред най-продаваните автори на New York Times. От дете се интересува от театър, а с писането се захваща още в ранните си ученически години. Трилогията „Пътят към трона” е втората й юношеска поредица, която е посрещната положително от любителите на фентъзи жанра по света.

Последвайте канала на

868 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини