Джон Кери започва голяма европейска обиколка

  • 25 ноември 2015 08:58

  • 1517
  • 3
Джон Кери започва голяма европейска обиколка
© Getty Images/Guliver

Държавният секретар на САЩ Джон Кери започва идната седмица голяма европейска обиколка. Между 30 ноември и 4 декември той ще посети Париж, Брюксел, Косово, Сърбия, Кипър и Гърция, съобщи ТАСС, цитирайки пресслужбата на Държавния департамент на САЩ.

В Париж Кери заедно с президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият ще участва в климатичната конференция на ООН, а на 1 декември в Брюксел ще участва в среща на външните министри на НАТО.

Следващата му спирка е Прищина, където ще обсъжда двустранни въпроси. След това заминава за Белград, където на 3 декември ще има заседание на Комитета на министрите на външните работи на ОССЕ. Освен това в сръбската столица той ще се срещне и с представители на гражданското общество на държави от тази международна организация.

После държавният секретар на САЩ ще посети Никозия, за да обсъди преговорите за обединяване на острова, водени под егидата на ООН, а на 4 декември ще бъде в Гърция. Там ще обсъжда и теми, свързани с бежанците, и с икономическите реформи, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1517 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.11.28 | 19:19

3
Като има кой да го приема, ще прави обиколка...

2015.11.28 | 19:19

2
Тоя тръгва да впряга шпионите си из Европа да правят война с Русия... Ако не стане- турчолята от ИД да праснат още един руски самолет...и така докато започнем да се обрязваме в Европа...БЛАГОДАРЯ САЩ, ОБАМА АКБАР
lulz

2015.11.28 | 19:18

1
Докато повечето хора искат перуките им да изглеждат като естествената им коса, Джон Кери иска естествената му коса да изглежда като перука.

Добави коментар

Водещи новини