Йордан Цонев: РБ да очаква много сериозен отпор за съдебната реформа

  • 25 ноември 2015 08:18

  • 1502
  • 3
Йордан Цонев: РБ да очаква много сериозен отпор за съдебната реформа
©

ДПС поддържа контакт с всички държави от НАТО. Ще изчакаме да завърши разследването на инцидента с руския самолет и ще излезем с официална позиция. Това каза депутатът от ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на в ефира на БТВ.

По думите му социологическото изследване от последните дни, показващо че ДПС губи ореола си на силна партия, е приятелска поръчка на Реформаторския блок. "Реформаторският блок вместо да провежда реформите, които са в ресорите именно на неговите министри, създава паралелни реалности като активира приятелски социологически агенции. Ако не се случат реформите и ако не се намерят мерки за икономически растеж, няма да можем да запазим равнището на ниските данъци през следващите години", предупреди Цонев.

"Не искам да скрия вината нито на правителството, нито на премиера или финансовия министър, но когато имаш претенцията да си реформатор, трябва да реформираш своите сектори", заяви депутатът от ДПС.

Цонев предупреди Реформаторите да очакват много сериозен отпор за съдебната реформа, която по думите му "те и техни сателитни граждански организации смятат, че е кадрово овладяване на съдебната система".

Депутатът от ДПС посъветва финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва да спре с опитите да запълни липсващи реформи като ги "дизайнва". "Започна да прави реформи в пенсиите, вместо да ги прави друг министър, в сигурността - вместо да ги прави друг министър. Този опит е неуспешен и неправилен и не бива да го прави, " даде пример Цонев.

По въпроса за финансовата консолидация министърът следва традицията на последните 4-5 предходни министри без да прави нищо по-добро или нещо-лошо", оцени Цонев Горанов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1502 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ГП

2015.11.27 | 15:02

3
Само Рада Дълбоката може да оправи съдебната система. Познайте защо?

2015.11.27 | 15:02

2
Еничар!

2015.11.26 | 15:58

1
Данчо рязаното менте

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини