Заложническа драма във френския град Рубе (обновена)

  • 24 ноември 2015 21:54

  • 9656
  • 6
Заложническа драма във френския град Рубе (обновена)
© gettyimages

Един или повече въоръжени мъже са взели заложници във френския град Рубе, съобщиха местните власти, но към момента няма непосредствени доказателства за връзка с парижките атаки от 13 ноември, предаде АФП.

От кабинета на кмета на Рубе обявиха, че заподозрените „извършвали обир“, след което взели заложници. Това се е случило, след като били чути няколко изстрела, предава Ройтерс. "В ход е операция, след като стана ясно, че са взети заложници. Чути са изстрели и кварталът е отцепен”, каза източник на агенцията. Възможно е да са похитени банкер и семейството му. Медицински екипи и пожарни пътуват към мястото на инцидента. Град Рубе се намира в близост до границата с Белгия.

Няколко души са ранени при престрелката, като се смята, че сред тях има деца. Според британския вестник The Daily Express, заложниците са държани на бензиностанция, а похитителите са въоръжени с автомати „Калашников“. Изданието изтъква още, че Рубе е родният град на терориста Мохамед Халед. Смята се, че той е изработил жилетките, натъпкани с експлозиви, използвани от „Ислямска държава“ при атаките в Париж, при които загинаха 130 души.

Френското издание 20 minutes твърди, че случаят няма нищо общо с възможна терористична атака. Според информация на 20 minutes, директор на банка в Рубе е бил мишена на нападателите, които са го издебнали недалеч от дома му. Извършителите са били изненадани от полицейски патрул, с който са си разменили изстрели, преди да се скрият в дома на жертвата.

Кметството на френския град Рубе потвърди информацията за взети заложници. Директор на банка и неговото семейство са задържани в пристройка, съобщава вестник Le Point. Не се знае какъв е броят на похитителите. Заложническата драма е започнала като обир, заяви кметството. Полицията е изненадала крадците на местопрестъплението. Тогава нападателите са отговорили на полицейския огън и са взели заложници.

Властите са посъветвали местните жители да не излизат от домовете си. Имало е стрелба с автомати, но пожарникарите не потвърждават информацията за ранени. Местна жителка пък съобщава за три детонации.

Заложническата криза в град Рубе приключи, съобщиха новините на Нова телевизия. Френската полиция и спецчасти са атакували сградата, в която са се били барикадирали похитителите. Освободени са трима заложници, като сред тях няма деца. Задържани са и двама нападатели, като към този момент няма информация за тяхната самоличност. От полицията са категорични, че инцидента няма общо с терористичните атаки от 13 ноември. Град Рубе е известен с престъпните си групировки, които се занимават предимно с търговия и разпространение на наркотици, както и с контрол над проституцията в региона.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9656 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
mmm

2015.11.25 | 12:11

6
MMM такаааа, турците свалят руски самолет(незнайно къде защото не показват ) а във Франция стават проблеми. Питам се ако Русия отвърне на провокацията и свали турски самолет какво ще стане??????А и друго се питам ако не отвърне колко самолет ще изчака да свалят???Кои ще воюва и къде ще са първите удари на Русия??? Няма ли да са на наша територия първа след като има толкова бази на САЩ/НАТО
Българ

2015.11.25 | 03:55

5
Тоя театър до кога ще продължава?
хо-хо

2015.11.25 | 03:55

4
Не ми дреме за френските чикии!
anaa

2015.11.25 | 03:49

2
какви са тези пушки бе прашки вземете
Wow

2015.11.25 | 03:50

3
Haha s glas se smqh kato pro4etoh komentara ti :D

2015.11.25 | 03:49

1
prizovavam za spokoistvie i deeskalaciq frenskite vlasti - d vrutnat po edin minet na teroristite i da gi pusnat po jivo po zdravo

Добави коментар

Водещи новини