Международна заповед за арест за съратник на Салах Абдеслам

  • 24 ноември 2015 21:24

  • 1706
  • 0
Международна заповед за арест за съратник на Салах Абдеслам
©

Белгийското правосъдие издаде международна заповед за арест на 30-годишен мъж на име Мохамед Абрини, идентифициран като съратник на ключовия издирван за нападенията в Париж Салах Абдеслам, съобщи Франс прес.

Смята се, че Абрини е бил с Абдеслам два дни преди атентатите в Париж на 13 ноември.

Мохамед Абрини е заснет от видеокамера на бензиностанция в Ресон, във френския департамент Оаз, северно от Париж на 11 ноември в 19 ч. местно време. Той е шофирал автомобила Клио, който два дни по-късно е послужил на нападателите да извършат атаките в Париж.

Абрини е описван като опасен и вероятно въоръжен. Той е роден през 1984 г. и е висок 1,75 метра с атлетично телосложение, тъмна кожа, кафеви очи, тъмна коса и фини черти на лицето, се посочва в съобщение на полицията, придружавано от снимка на издирвания.

Същевременно в Белгия беше задържан в предварителния арест пети човек заради нападенията в Париж. Той е задържан за участие в дейностите на терористична група и убийства, извършени по време на терористични актове, посочва белгийската федерална прокуратура, но не съобщава самоличността на арестувания, пише БТА.

Утре в Брюксел постепенно отварят училищата, метрото и някои културни центрове и музеи, а се очаква стотици допълнителни полицаи и военни да дойдат в столицата, за да защитава гражданите.

В операцията ще се включат 300 допълнителни полицаи и 200 допълнителни военни. Военните ще охраняват метрото, а полицаите училищата. В Брюксел остава в сила максималната степен за тревога от терористична заплаха.

Последвайте канала на

1706 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини