Подписка срещу забраната за онлайн "Гражданска отговорност"

  • 24 ноември 2015 15:12

  • 1343
  • 0
Подписка срещу забраната за онлайн "Гражданска отговорност"
© Gettyimages/Gulliver

Застрахователи и неправителствени организации ще започнат подписка срещу забраната за онлайн застраховането "Гражданска отговорност" и завишените правомощия на застрахователния надзор при Комисията за финансов надзор, съобщи БНР.

Електронното автомобилно застраховане, доколкото съществуваше у нас, е на път да отпадне окончателно след промените в Кодекса за застраховането, гласувани на първо четене от Народното събрание. Затова застрахователни експерти настояха и за отпадане и на стикера, удостоверяващ гражданската отговорност.

Правенето на застраховка "Гражданска отговорност" през интернет минава и през базата данни, която има в гаранционен фонд – това би могло да доведе и до отмяна на задължението да се лепи стикер на предното стъкло, поясни Румен Гълъбинов.

Застрахователите смятат, че зад забраната прозират определени интереси и отправят обвинения в лобизъм.

Застраховката "Гражданска отговорност" на автомобилите се придружава с един стикер, който пък от своя страна се печата от печатниците на председателя на икономическата комисия в Народното събрание господин Петър Кънев. Всяка година за този стикер на тези печатници се плащат около девет милиона лева, допълни Борислав Богоев.

Председателят на икономическата комисия в парламента Петър Кънев обаче  опроверга подобни обвинения с мотива, че проектозаконът е дело на Министерския съвет и Министерството на финансите, а той е депутат от опозицията.

Освен това Кънев заяви, че се дистанцира от работата по проекта.

Последвайте канала на

1343 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини