Три месеца затвор при строг режим за пиян шофьор

  • 24 ноември 2015 14:42

  • 1308
  • 0
Три месеца затвор при строг режим за пиян шофьор
© Getty Images/Guliver

По искане на Районна прокуратура-Чирпан градският районен съд наложи наказание от три месеца лишаване от свобода при строг режим спрямо Веселин С., на 51 г., за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Мъжът е извършил престъпление по чл. 343 б алинея 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Веселин С. е признат за виновен за това, че на 11 октомври 2015 г. в гр. Чирпан, обл. Стара Загора, управлявал товарен автомобил, марка "Мерцедес", със старозагорска регистрация, с концентрация на алкохол в кръвта - 2,09 промила, установена с химическа експертиза. По искане на Районна прокуратура-Чирпан съдът е наложил на Веселин С. и лишаване от право на управление на моторно превозно средство за срок от шест месеца.

Присъдата е постигната след споразумение между прокуратурата и защитника на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Чирпан, и е окончателна. Разследването е протекло за девет дни и наказанието вече се изтърпява в затвора. За подобно деяние Веселин С. е бил осъден с влязла в сила присъда на 4 юни 2009 г., като тогава му е било наложено наказание "пробация".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини