Ген. Александър Александров: Поставят на карта безопасността на нашите летци (видео)

  • 24 ноември 2015 13:51

  • 1939
  • 0
Ген. Александър Александров: Поставят на карта безопасността на нашите летци (видео)
© Novini.bg

Независимият депутат Велизар Енчев покани в Народното събрание българският космонавт ген. Александър Александров, за да каже той своето професионалоно мнение относно предстоящата ратификация за ремонт на МиГ-овете ни, предаде репортер на Новини.бг

Ген. Александров каза, че е силно обезпокоен от това решение. Според него с тази ратификация наистина българската авиация може да бъде приземена. "Полската страна няма лиценз за ремонт на нашите двигатели", категоричен беше Александров. "По този начин се поставя на карта безопасността на нашите летци", смята ток.

"Преди години Алжир бяха потърпевши от подобен ход", припомни той. "Не трябва да допускаме това да се повтори и в България. Ако се стигне двигателите да бъдат ремонтирани в Полша освен безопасността на летците има опасност и за населението ни", посочи той.

Александров призова депутатите да гласуват по съвест, а не по политическа повеля. Според него действията на министър Ненчев целят българският парламент да носи отговорност и ако се стигне до инцидент отговорността да се размие.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1939 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини